Dalmacija Split

svjetlo na rivi

Upaljena druga svijeća na najvećem adventskom vijencu u Splitu

svjetlo na rivi

Fra Žarko Relota, svećenik u crkvi Svetog Frane, Nino Vela, zamjenik splitskog gradonačelnika i Marijana Pivarica, predstavnica Turističke zajednice Splita, u subotu su oko 18 sati upalili drugu adventsku svijeću na velikom vijencu omotanom oko fontane na Rivi.

Nekoliko desetaka okupljenih Splićana i Splićanki posvjedočilo je ovom događaju, usprkos izuzetno hladnom vremenu i buri.

- Okupili smo se upaliti drugu adventsku svijeću i na liturgijski način poboljšati sliku našega grada. Zahvaljujem Gradu Splitu što ulaže napore da ovaj advent bude liturgijski, a isto tako veliko hvala i Turističkoj zajednici i KUD Jedinstvu čije su članice u najljepšim narodnim nošnjama došle pjesmom uveličati paljenje druge adventske svijeće - rekao je fra Žarko Relota.

U ime Grada svijeću je zapalio zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

- Unatoč velikoj zimi i buri advent je veliko veselje za sve nas, dočekivanje Krista i radosne vijesti. Ali, advent je i vrijeme dobrih želja, dobre volje i svim ljudima ovom prigodom želimo mir, ljubav, zdravlje i svaku sreću - rekao je Nino Vela.

Nakon svečanosti paljenja svijeće okupljeni su se zaputili u crkvu Svetog Frane gdje su članice KUD Jedinstva, pred prepunim auditorijem održale koncert koji je trajao do 19 sati, kada je u Svetom Frani održana misa. 

Naslovnica Split