Dalmacija Split

vjerujete li im?

Misteriozno plavo svjetlo uzbunilo je Splićane, ali i stanovnike drugih djelova Hrvatske. Viđeno je i u inozemstvu, a evo kako taj fenomen tumači američka vojska

vjerujete li im?

Misteriozno plavo svjetlo na noćnom nebu iznad Splita uzbunilo je naše čitatelje, koji su nam se, nakon što smo objavili članak i fotografiju te čudne pojave, javili u velikom broju.

Mali zeleni?! Građani snimili misteriozno plavo svjetlo iznad Splita

Među njima je i čitateljica koja je neobično plavo svjetlo snimila i usred dana (na fotografiji ispod), a javio nam se i čitatelji iz Zagreba koji tvrdi da je isti prizor vidio i iznad glavnog grada Hrvatske.Naši čitatelji opet su snimili neobično svjetlo na nebu iznad Splita, i dalje se pitaju - što je to?

Za razliku od očevidaca, nije nam se javio nitko tko bi ovu pojavu mogao objasniti, ali nakon malo internetskog pretraživanja utvrdili smo da je sličan prizor viđen 2015. godine na nebu iznad Kalifornije, ali i prije godinu dana iznad Praga, dok je na nebu iznad Norveške 2010. godine snimljeno plavo svjetlo koje se spiralno kretalo. Na internetu ne manjka ni video-snimki tih čudnih plavih svjetala, a među njima su i ove.

Službena objašnjenja ovakvih pojava redovito izostanu, no nakon što je stanovnike Kalifornije u studenom 2015. uhvatila panika zbog plavog svjetla na nebu, oglasila se američka vojska. Objasnili su da je riječ o nenaoružanom projektilu Trident ispaljenom s vojne podmornice USS Kentucky, koja se nalazila nedaleko kalifornijske obale. Istinito ili ne, objašnjenje je smirilo javnost. Je li američka vojska nekako kriva i za ovo 'splitsko' plavo svjetlo vjerojatno nikad nećemo doznati.

Naslovnica Split