Dalmacija Split

burno na gradskom vijeću

Šundov nakon incidenta u Banovini: U nezgodnoj sam situaciji, bez Keruma ne bih bio na ovom mjestu; Kerum: Godinama trpim uvrede; HSLS: Ovo nije prvi napad te družine

burno na gradskom vijeću

Nakon današnjeg incidenta na sjednici Gradskog vijeća Splita, Jure Šundov, predsjednik Gradskog vijeća prokomentirao  je kako je do sada u demokraciji bilo ovakvih situacija, premda je osobno nezadovoljan što je došlo do toga jer je i on sam stavljen u vrlo nezgodnu situaciju.

Podsjetimo, Željko Kerum (HGS) grubo je izvrijeđao HSLS-ovca Tonča Blaževića, a vijećnici su spriječili da ne dođe i do fizičkog sukoba.

Incident u splitskom Gradskom vijeću: Kerum nasrnuo na HSLS-ovca, fizički sukob spriječili vijećnici; 'Majmune glupi! Nokautirat ću te, p...a ti materina!'

Šundov je prokomentirao je primjedbu Jakova Prkića, kako se trebala izreći opomena Željku Kerumu zbog ponašanja na Gradskom vijeću.

'Ovo je sramota za sve nas, sramota što smo uopće nastavili sjednicu...': evo kako su na Kerumovo nasilje reagirali napadnuti HSLS-ovac Blažević i  Jakov Prkić (Pametno) koji je napustio Banovinu zbog ponašanja bivšeg gradonačelnika

- Smatram da je ta primjedba na mjestu, ali ja sam nastojao svojom odlukom osigurati nesmetan rad Gradskog vijeća i mislim da sam uspio. Postoji više članaka koji pojašnjavaju na koji način se osigurava red u vijećnici.

Moguće je, da sam izrekao opomenu, ne bi postigao da se uredno nastavi sjednica, a nisam zadovoljan s tim što se u vijećnici dogodilo – istaknuo je Šundov. Odgovorio je i na pretpostavke kako nije izrekao opomenu, jer je dio HGS-a, na čijem čelu je upravo Kerum.

- Prvo sam čovjek, pa sve ostalo. Željko je predsjednik moje stranke i da on nije dao svoju suglasnost, ja ne bi sjedio na mjestu predsjednika Gradskog vijeća.

Kad ozbiljan čovjek promatra drugu osobu, treba imati u vidu sve ono što tu osobu obilježava. Naravno, da sam imao i to u vidu. Najbolje poznajem Željka Keruma, on nikad i nigdje nije reagirao iz čista mira, dakle, uvijek znam da je na određeni način bilo nekog povoda.

On je dao svoje obrazloženje za taj povod. Ja ne prihvaćam takvu komunikaciju, ali snosim posljedice i prihvaćam svu odgovornost koju sam donio o neizricanju opomene gospodinu Kerumu - pojašnjava predsjednik vijeća te je napomenuo kako ovo nije prešutno odobravanje takvog ponašanja te vjeruje da je ovo prvi i posljednji oštar incident. 

Povodom incidenta, danas popodne oglasio se i Željko Kerum:

– Ja godinama trpim njegove uvrede i što sve govori, a ja ga nikad nisam ni spomenuo – kazao je Kerum za dalmacijadanas.hr.

– Nije mene briga šta on šalje poruke i šta hoće osnovati klub i je li on igrač Pametnog u koaliciji, ali stalno vrijeđa – obrazložio je.

Da je Kerumu uputio pogrdnu riječ, ali da je unatoč tome šokitan njegovom reakcijom, priznao je napadnuti Blažević.

Blažević priznaje da je Kerumu uputio pogrdnu riječ, no šokiran je njegovom reakcijom: Da je uspio doći do mene, tada biste vidjeli što bi bilo

A povodom incidenta oglasili su se u večernjim satima i iz splitskog HSLS-a, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Dosta je bilo nasilja kojim pojedinci zagađuju naš Grad!

Poziv političara posve je izgubio na vrijednosti, o moralu da se i ne govori.

Današnji napad Željka Keruma na Tonća Blaževića, vijećnika splitskog HSLS-a, ne treba čuditi građane Splita.

Podsjetimo kako je naš bivši vijećnik dr. ginekolog Zdeslav Benzon, također bio metom sramotnog napada u jeku preizborne kampanje, od strane iste te družine.

Žao nam je što su građani Splita danas morali svjedočiti ovom sramotnom cirkusu koji se odvio na pozornici najvišeg tijela koje ovim gradom upravlja. To je nedopustivo!

HSLS Split s prijezirom osuđuje fizički nasrtaj na našeg vijećnika, koji je još jednom dokaz zagađenosti hrvatskog politickog prostora, nedostatka tolerancije, uvažavanja i prihvaćanja tuđih mišljenja i stavova. Štoviše, tužno je bilo gledati i pristranost predsjednika GV koji je svojom šutnjom očito podržavao svog stranačkog kolegu u njegovom činu.

Unatoč ovoj sramoti i dalje iskreno vjerujemo da Split zaista zaslužuje i može bolje od ovoga, a politika ne mora biti prljava, ako se njome bave čisti i odgovorni, moralni ljudi, govorio je pok. Gotovac.

Imajte to na umu kada budete sljedeći put izlazili na birališta, poručuju HSLS-ovci.

Naslovnica Split