Dalmacija Split

'ČOVIK JE PUKA'

'Ovo je sramota za sve nas, sramota što smo uopće nastavili sjednicu...': evo kako su na Kerumovo nasilje reagirali napadnuti HSLS-ovac Blažević i  Jakov Prkić (Pametno) koji je napustio Banovinu zbog ponašanja bivšeg gradonačelnika

'ČOVIK JE PUKA'

Nakon verbalnog napada Željka Keruma i incidenta s HSLS-ovim vijećnikom Tončijem Blaževićem, Kerum je nestao iz vijećnice, a zasjedanje Gradskog vijeća je nastavljeno. Tonći Blažević je nedugo nakon prokomentirao kako ne zna što je bilo Kerumu, jer smatra kako ništa spektakularno nije kazao čime bi izazvao takvu reakciju.

- Rekao sam da neću više govoriti po pitanju gradskih programa, što će jako drago biti Kerumovoj koaliciji. Dakle, ništa spektakularno nije bio. Kazao sam uobičajenu doskočicu, kojih je milijardu tijekom zasjedanja Gradskog vijeća – kazao je Blažević.

Novinari su neslužbeno doznali kako je Željko Kerum reagirao zbog poruka s Antom Zoričićem (PG-NG) i inicijative da se razbije njihov klub zastupnika i osnuje nekakav novi.

- Meni neće nitko naređivati s kime ću ja pit kavu. Koliko ja znam, kolega Zoričić je dio kluba koalicije HGS-a, i nisam to radio što spominjete. Na početku sjednice sam rekao da će HSLS podržati proračun – ističe Blažević.

Smatra kako je Jure Šundov, predsjednik Gradskog vijeća trebao reagirati s opomenom.

- Nisam reagirao i izašao iz vijećnice, jer je danas rasprava o proračunu i zato ću ostati na sjednici. Razumijem zašto je Jakov Prkić izašao iz vijećnice i hvala mu na toj reakciji. Sada sam sjedio s njim i zamolio ga da se vrati u vijećnicu – kazao je vijećnik HSLS-a.

Predsjednik Gradskog vijeća nakon incidenta je dao pauzu od pet minuta, nakon koje mu je Jakov Prkić zamjerio zašto nije dao opomenu, tako je vijećnik stranke Pametno jedini napustio vijećnicu i prokomentirao neprimjereno ponašanje koje su gledatelji uživo imali prilike gledati.

- Ovo je sramota za sve nas, sramota što smo uopće nastavili sjednicu bez da mu se izrekne opomena. Morao je dobit opomenu, a predsjednik vijeća, ako ne Kerum, trebao se ispričati gledateljima zbog ovoga što se dogodilo. Na žalost, čini se da je ovo postalo mjesto na kojem se tolerira verbalno i fizičko nasilje te je očito da ćemo toga biti vrlo vjerojatno svjedoci i u budućnosti. To što je to njegova retorika, ne znači da se treba tolerirati, dapače, trebalo je danas na to reagirati i zaustaviti takvo ponašanje – kazao je Jakov Prkić, te smatra kako izglasavanje proračuna nema prednost nad ovakvim ponašanjem.

- Ili se boje, ili im je previše važna ta koalicijska veza koja je, čini se, toliko krhka i onda su spremni popuštati, samo ne znam kada će tome doći kraj – ističe Prkić koji je kazao kako se nakon ovog incidenta, najvjerojatnije neće vratiti u vijećnicu.

Naslovnica Split