StoryEditorOCM
DalmacijaDOK PALME NJIŠU GRANE

Možete li vjerovati da ste ovdje prije 20 dana još pili kavu uz brujanje agregata za trampuline? Kontroverzni Žnjan danas izgleda kao drugi planet

Piše M. Klarić
8. studenog 2017. - 17:08
znjan081117

Dva tjedna nakon što su žnjanskim platoom zabrundali prvi bageri, pa nakon demontaže objekata krenuli u dimu prašine ravnati u kakav takav privremeni red ovaj višegodišnji gradski nered, jedno od najposjećenijih splitskih kupališta, dječjih igrališta i šetališta poprimilo je sasvim novu vizuru.

Pošteno govoreći onakvu kakva i u ovakvom "pustopoljskom" izdanju više liči i na kupalište i na igralište i na šetalište.

Kiša je padala, teren jest blatnjav, ali ono malo zelenila koje se na južini neobuzdano njiše stvara čak i idiličan morski dojam, uz kojeg ne možemo prešutjeti nadu da se na ovom terenu drame, kriminala i prijepora jednog dana može izroditi gradski pojas na kojeg ćemo biti ponosni i kojeg ćemo voljeti.

"Moram priznat da je meni ovako lipše! Ljudi su zaboravili na običnu šetnju bez trošenja novaca na kave, već samo šetnja s prijateljem, curom, ženom, ditetom. Osim toga, zašto su potrebni trampolini, autići ili dječji parkovi kako bi se dica zabavila.

Mislim da je to jednostavnije rješenje za roditelje, a djeca se mogu zabaviti i bez tih pomagala, neka voze bicikle, role, skejt, romobil ili neka šetaju, igraju se s kamenčićima, uče kako pravit žabice..." – komentirao je prošlog tjedna za "Slobodnu" naš sugrađanin Joško Ravančić.

A to je, za ovu fazu, sasvim dovoljno.
 

 

 


 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:56