Dalmacija Split

sve ostaje u obitelji

Kadrovska križaljka u gradskim poduzećima: Kerum će nadzirati svoga šuru Sašu Horvata na čelu 'Splitske obale', 'Parkovi i nasadi' u rukama poznatog gradskog ugostitelja

sve ostaje u obitelji

Pri kraju su pregovori koalicijskih partnera HDZ-a i HGS-a oko imenovanja novih članova upravnih vijeća i nadzornih odbora gradskih tvrtki i ustanova, ali i njihovih čelnih ljudi, koje su ove dvije stranke zajedno sa svojim partnerima podijelile u omjeru 70:30 u korist HDZ-a.

Iako se očekuje da međusobni dogovor bude postignut do kraja ovog tjedna, u kuloarima se već počelo šuškati o novim imenima na direktorskim funkcijama u komunalnim poduzećima.

Kako neslužbeno doznajemo, HGS je za one gradske tvrtke nad kojima je dobio upravljanje već finalizirao popis imena direktora, s kojim se, naravno, moraju složiti HDZ i njegovi partneri. Naime, i jedna i druga stranka mogu uložiti veto na svako predloženo ime, tako da imena koja navodimo u nastavku za sada predstavljaju samo HGS-ov prijedlog.

Tako bi SDP-ovca Zorana Barca na mjestu direktora "Parkova i nasada" zamijenio aktualni HGS-ov vijećnik Saša Franjkić, inače vlasnik kafića "Baoli" i bivši vlasnik "Kaurija", dok bi na čelo "Splitske obale" došao još jedan HGS-ov vijećnik - Saša Horvat, brat Kerumove supruge Fani i vlasnik slastičarnice "Dolcemania", a koji bi zamijenio dosadašnjeg direktora Perislava Bonačića. Izvjesno je također da će upravo Željko Kerum biti predsjednik Nadzornog odbora "Splitske obale".Na mjesto ravnatelja Javne ustanove "Sportski objekti" umjesto Serđana Guština imenovao bi se Tomislav Borozan, koji je na toj funkciji bio i za vrijeme gradonačelničkog mandata Željka Keruma.

Kormilo "Stano-uprave" umjesto SDP-ovca Marka Šundova preuzeo bi njegov zamjenik Ante Zuanić, koji je također bio na Kerumovoj listi za lokalne izbore.

Što se tiče ostalih tvrtki kojima upravlja HDZ, osim "Čistoće" i "Lovrinca", gdje ne bi trebalo biti promjena, odnosno svoje bi pozicije zadržali Miroslav Delić i Petar Bilobrk, još uvijek nije poznato tko će sjesti u direktorsku fotelju "Vodovoda i kanalizacije", na čijem je čelu Drago Davidović, donedavni savjetnik bivšega gradonačelnika Ive Baldasara za projekte i njegova desna ruka.
 

U Gradsko vijeće stižu novi HGS-ovci 

Budući da bi u slučaju imenovanja Saše Franjkića i Saše Horvata za direktore 'Parkova i nasada' i 'Splitske obale' ostala dva upražnjena mjesta u Gradskom vijeću, ostaje pitanje tko će ih zamijeniti. Prvi na HGS-ovoj kandidacijskoj listi su Jure Bučević i Dražen Delić, no Kerumova će ipak biti zadnja.

Naslovnica Split