Dalmacija Split

definiran plan aktivnosti i obveza

Sastanak stručne radne skupine za Žnjan: raspravljalo se o tipiziranim objektima

definiran plan aktivnosti i obveza

Stručna radna skupina za Žnjan se sastala u zgradi splitske Gradske uprave i definirala je plan aktivnosti i obveza svih razina vlasti u postupku zakonsko–planskog uređenja prostora Žnjana.

To nam je priopćeno iz Banovine, uz informaciju kako je u sastavu radne skupine bili su državni tajnici Dunja Magaš i Danijel Meštrić, pomoćnik ministra Zdravko Vukić, načelnica Sektora za prostorno uređenje Ines Merćep iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Domomir Pavelić, načelnik Sektora za inspekcijske poslove te Frane Radelja iz Splitsko – dalmatinske županije i gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima, među kojima su bili pročelnici te gradski vijećnik Davor Grčić.

Nadalje pišu: donesen je zaključak kako će se plan aktivnosti, definiran na radnom sastanku, predstaviti gradskim vijećnicima na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća zajedno sa cijelim nizom odluka koje je potrebno donijeti radi uređivanja nesređenog prostora žnjanskog platoa.

Stručna radna skupina za Žnjan je informirana da će se Vijeće za koncesijska odobrenja sastati u najkraćem roku te donijeti Plan upravljanja pomorskim dobrom, a sve u svrhu boljeg i transparentnijeg upravljanja pomorskim dobrom, ali i reguliranja privremenih rješenja za 2018. godinu.

U tom kontekstu raspravljeno je o tipiziranim objektima do 12 metara četvornih s pripadajućom otvorenom terasom čiji tipski projekt će odobriti nadležno Ministarstvo i Gradsko vijeće.

Građevinska inspekcija je izvijestila o tijeku te izvršenju odluke o uklanjanju nelegalnih objekata na Žnjanu. Primljena je i informacija o uplatama za koncesijska odobrenja za godinu 2015. i 2016. godinu po opomeni koje su gradske službe uputile korisnicima pomorskog dobra.

Sljedeći sastanak stručne radne skupine za Žnjanski plato održat će u drugoj polovici ovog mjeseca. Nadamo se da će njegovi zaključci biti jasniji. 

Naslovnica Split