Dalmacija Split

prostata ili prostota?

Splićani se teško zavadili zbog muškarca koji se pomokrio na Zapadnoj obali: je li krajnje bezobrazan pa zaslužuje kaznu ili bi mu ipak trebalo oprostiti?

prostata ili prostota?

Jedna fotografija, objavljena u Facebook grupi Split i oko Splita izazvala je u petak žestoku polemiku. U samo osam sati preko stotinu ljudi komentiralo je sliku koja prikazuje starijeg muškarca kako mokri uz palmu na Zapadnoj obali, okrenut prema prometnici, odmah pored autobusne stanice nasuprot benzinske postaje, usred bijela dana.

 


Nakon što je nekoliko članova grupe izrazilo svoje duboko zgražanje, javio se jedan koji se složio kako to stvarno nije lijepo, ali se zapitao nije li čovjek možda bolestan. Na to se odmah nadovezalo nekoliko komentatora upućenih u probleme s prostatom, ali njihov suosjećajni niz je prekinula jedna građanka koja je ustvrdila: 'Ovakvog sam jednom vidila kraj ograde dječjeg igrališta, di sam i sama bila s dicom, dakle u srid bila dana' te poručila: 'Ima kafića, nema opravdanja'.Mnogi su se s tim složili, no onda je netko spomenuo pse i kako se njih pušta da uriniraju gdje stignu, a zatim je na red za kritiku došla komunaka:

- Priprlo mu bidnome, a wc u kafićima nije za prolaznike nego za goste. Je li normalno da cijela Zapadna obala do Meja nema jedan javni wc - napisao je jedan splićanin.

U raspravu se žestokim komentarom uključila i izrazito revoltirana građanka:

- Ne mogu virovat da ga većina tu opravdava i čak da ga usporedjuje s pasima! Ako mu je pripelo jel se moga okrenit u bilo koji kantun, a ne ovako - napisala je te zaključila da je čovjek jednostavno bahat i nije ga briga za druge.

- Drago mi je sto ste objavili i ovo jer ljetos je ovdje bilo pljucanje po turistima, a borami grad smrdi na urin 365 dana godišnje - primijetila je druga članica grupe, na što se nadovezala treća:

- Napadate jadnog starca, a dok su turisti pišali i srali to je bilo ok, jer ipak donose eure - napisala je i dodala da je jako ružno nekoga javno tako sramotiti.

A onda se netko sjetio Britanke koja je ljetos bez pardona urinirala pored noćnog kluba na Hvaru pa se povela polemika ima li razlike između njenog čina i ovog slučaja s Rive. Među komentarima se našao i jedan kojim se traže oštre kazne i za strane i za domaće koji se ovako bezobrazno ponašaju, pa bi, smatra komentator, naglo opao broj takvih slučajeva.
 

 

Polemika još traje, a nas zanima što vi mislite.
 

Naslovnica Split