Dalmacija Split

'oproštajno pismo'

'Vi u Hrvatskoj imate dobru plaću, beneficije i dnevnice, ja djetetu kupujem knjige na kredit': sukob splitskog nautičara i Oparinog savjetnika izazvao lavinu komentara

'oproštajno pismo'

Nautičar Mario Vujević iz Splita odlučio je otići iz Hrvatske i napisao svojevrsno oproštajno pismo. Nakon što ga je objavio na društvenoj mreži, u samo nekoliko sati dirljivo je pismo prikupilo na stotine likeova, a podijelile su ga čak i neke braniteljske udruge. 

Njegov status nije oduševio i Krešimira Budišu, savjetnika splitskog gradonačelnika, koji je Vujevićev status nazvao idiotskim, a Vujevića pacijentom.

'Ako me išta nanerviralo, to je ovakav idiotski status!': Oparin savjetnik žestoko uzvratio Splićaninu koji je najavio odlazak iz Hrvatske i oprao sve koji planiraju iseljenje

Oproštajno pismo nautičara iz Splita zapalilo društvene mreže: 'Želim da se moje dijete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku. Zbogom!'

Mladi Solinjanin koji je izumio pametne klupe odgovorio Oparinom savjetniku i statusom oduševio društvene mreže


Potaklo je to cijelu lavinu komentara na društvenim mrežama, a Vujević tvrdi da je primio i mnoge prijeteće poruke i uvrjedljive komentare zbog kojih se odlučio poslati još jednu jasnu poruku Krešimiru Budiši.

Njegov  status prenosimo u cijelosti:

- Vidim da je moj status pogodio u sridu, jer apartčiki i "jastrebovi" hdz-a vrijeđaju me cijelo jutro po portalima. Ostavimo ovaj put po strani "crne" i "crvene".

Mislite li da se savjetnik splitskog gradonačelnika Budiša obračunavao samo sa mnom, koji sam mali čovjek bez pomoći medija?

Varate se, Budiša se obračunavao s hrvatskom sirotinjom u kompletu, i INDIREKTNO napadom na mene poručio:" mrš svi vi kojima ne odgovara HDZ."

Budišin vokabular u kojem koristi riječi pacijent i idiot govori sve o njegovoj razini kulture. On je sirov i potkapacitiran za svoju funkciju. Dragi gospodine Budiša, mladi ste i ne znam jeste li bili u ratu. Oba moja brata su časni hrvatski branitelji koji nisu tražili ni ukrali ništa. Moj brat Ivan je postao biljka nakon rata koja pije 20 tableta dnevno. Zašto se razbolio? Da bi me vi politički uhljebi vrijeđali jer govorim istinu?

Vi mi pričate o domoljublju sa "visoka" kao da je ovo feudalno društvo, a ja kao da sam vaš kmet. Kao da HDZ ima ekskluzivna autorska prava na domoljublje. Iz vašeg posta se vidi da nemate empatiju prema hrvatskoj sirotinji niti vas ona interesira.

Poručujete svima da odu. Znači, trebaju ostati takvi kao vi?. Kažete da me nećete zvati. Tko ste vi da bi me zvali ili tjerali odavde? Ja sam Hrvat antifašista, nisam 'rvat, i to vas jako smeta. Uspoređujete Hrvatsku i Afganistan, pa mogu shvatiti kakav vam je mentalni sklop.

DRAGI GOSPODINE BUDIŠA, ja i vi živimo u paralelnom svemiru i nismo u istoj državi. Vi živite u Hrvatskoj u kojoj imate dobru plaću, benificije, dnevnice, status političke osobe. Ja živim u drugoj Hrvatskoj u kojoj se borim da preživim, platim račune, kupim knjige djetetu na kredit.

Ne pričajte nebuloze, vaše laži ni više puta ponovljene neće postati istina. Znam da ovaj post neće biti objavljen na portalima kao vaš post, jer nitko ne stoji iza mene. Ali, ja nisam opljačkao Hrvatski narod nakon domovinskog rata. Tko je to učinio gospodine Budiša? Sigurno to nije napravila ova sirotinja koja bježi od gladi i bijede iz Hrvatske. Oni koji jeftine cipele kupuju na tri rate nisu pljačkali Hrvatsku.

Mene mogu i ubiti, ali neće ubiti istinu, zaključio je Vujević.

 

 

Naslovnica Split