Dalmacija Split

REAGIRANJE

Luka Vrljičak: Od Suda nisam ništa dobio, sve sam kupio

REAGIRANJE

Šaljem demanti na članak objavljen u Vašem listu 15. rujna 2017. pod naslovom "Vještak od suda dobio zajedničke prostorije Vile Velebita".

U kratkom telefonskom pozivu Vaše novinarke upozorio sam je da ne nasjeda na "rekla-kazala" informacije, već da se o predmetno vlasničkim pitanjima može i treba informirati u Zemljišniku Općinskog suda u Splitu – prije objave u novinama.

No, povjerovala je dezinformacijama i proziva me imenom i funkcijom koju obavljam – kao stalni sudski vještak kod Županijskog suda u Splitu – ne vodeći računa o tome da se mene ne može vezati na funkciju vještaka ako (kao u ovom slučaju) nisam radio nikakvo vještvo ili na bilo koji drugi način utjecao na ovaj sudski predmet, u kojem sam tražio i sudskom presudom dobio pravo na povrat svojih uloženih sredstava nakon 17 godina od tvrtke Adut Nekretnine Split, a po ovrsi Suda ista potraživanja i realizirao u pravomoćnom rješenju o dosudi i sudskim zapisnikom o uvođenju u svoje nekretnine (od 8. ožujka 2017. godine).

Napisani članak je objavljen u čistoj namjeri da se diskreditira moje ime, čast, ugled i dostojanstvo koje imam u HDSVIP-u (Hrvatsko društvo sudskih vještaka i prevoditelja) i široj javnosti, a da se istovremeno skine svaka odgovornost s onih koji su svojim propustima i nebrigom prouzročili opravdano nezadovoljstvo – svih suvlasnika objekta, pa i mene osobno – kao suvlasnika.

Dakle, nisam dobio od Suda nikakve zajedničke prostorije, već sam kupio preko Suda između ostalog i tri skladišta, upravo onako kako su vođena u zemljišniku – na imenu vlasnika Adut Nekretnina, da bi meni sadašnji predstavnik suvlasnika tri mjeseca nakon pravomoćnosti rješenja o dosudi rekao da se unutar tih skladišta nalazi zajednička oprema objekta.

Ovaj slučaj nebrige suvlasnika, odnosno njihovih predstavnika – da ni nakon deset godina nisu uspjeli preko pravne službe upravitelja (kojem to nije bilo na kraj pameti) napraviti evidenciju svih etažnih jedinica, kako pojedinih suvlasnika, tako i NAROČITO zajedničkih dijelova zgrade – govori sam za sebe!

Iz ovoga je sasvim jasno da novinarka nije tražila, pa ni vidjela niti jedan relevantan dokument iz kojeg bi mogla crpiti informacije, počev od onog – zapisnika sa sastanka svih suvlasnika – u posljednjih 18 mjeseci (jer sam od tada i ja suvlasnik predmetnih nekretnina u podrumu istog objekta), niti je takav dokument mogla dobiti od upravitelja Novi Dani – Split, jer ne postoji, kao ni nužno potrebna točna evidencija pojedinih suvlasnika, a da se ne govori o registrirano etažiranim prostorijama koje pripadaju cijelom objektu – kao zajednički prostori svih suvlasnika (pa je u potpunosti promašena i netočna informacija od strane predstavnika Novih Dana, koju je novinarka mogla lako provjeriti).

Iz ove konstatacije činjeničnog stanja se oslikava i sam način prikupljanja pričuve (koju plaćaju i suvlasnici i oni koji sa suvlasnicima nemaju nikakve veze)!

Luka Vrljičak, Čajkovskog 5, Split

Naslovnica Split