Dalmacija Split

Pale se bageri

Dolazi li kraj kaosu na Žnjanu? Banovina tvrdi kako je rušenje nelegalnih kafića na popularnoj splitskoj plaži neminovno, evo kakva sudbina očekuje desetke bespravnih ugostiteljskih objekata

Pale se bageri

Žnjanski ugostitelji morat će se suočiti s rušenjem svojih objekata, u vlastitom aranžmanu ili će im u tome "pomoći" bageri neke tvrtke koju angažira Ministarstvo graditeljstva - neslužbeno nam je potvrđeno u Banovini, uz napomenu da će kao bilo kakva osnova za daljnje pregovore biti plaćanje zaostalih dugovanja za koncesijska odobrenja izdana 2015. i 2016. godine.

No, prije svega toga, održat će se već u ponedjeljak u Zagrebu sastanak na kojemu će biti predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i novoosnovane radne skupine za Žnjan i resornog Ministarstva.Doznajemo kako je stav ministra Predraga Štromara i gradonačelnika Andre Krstulovića Opare sa se do 2018. iznađe makar privremeno rješenje koje bi, nakon rušenja objekata, uključivalo postavljanje isključivo modula od 12 kvadrata s pripadajućim štekatom i ležaljkama, dok bi do 2019. godine trebalo biti poznato cjelovito rješenje za žnjanski plato koje će sagledati i širi prostor uključujući i Duilovo, koje bi dalo konačan odgovor na pitanje što od tog golemog područja zaista želimo.

Naslovnica Split