Dalmacija Split

nepravda i ljudske sudbine

Slučaj Austrijanca Jozefa Sterna pokazuje koliko nam je pravosuđe korumpirano: Policijski načelnik upleo mi se u život i oteo kuću vrijednu milijun i pol maraka!

nepravda i ljudske sudbine

Pred Županijskim sudom u Splitu u srijedu je tridesetak građana s transparentima u rukama i zviždaljkama već treći dan zaredom prosvjedovalo zbog korumpiranosti hrvatskog pravosuđa.

Organizator je Inicijativa građana, skup je uredno prijavljen, a organizator Siniša Gabrić nam kaže da ovim prosvjedom žele upozoriti da se ovako stanje gdje ljudi olako gube stanove i kuće i gdje je pravda spora, ali nedostižna više ne može tolerirati pa će štrajkati i u četvrtak i u petak.

Među prosvjednicima smo uočili i Austrijanca Jozefa Sterna koji je u ruci držao transparent na njemačkom jeziku "Moja kaznena prijava u ladici stoji šest godina".

Stern nam je uz prevođenje Tihomira Matića ispričao kako mu je bivši partner Boris Kale ostavio porezni dug od milijun i pol kuna nakon gašenja poslovanja njihova go-go kluba iz Splita.

- Kada sam otvorio nakon toga novi klub "Moulin Rouge" u Splitu, na otvaranje mi je došlo pedeset specijalaca iz Zagreba i provelo raciju, a onda mi se tadašnji zapovjednik Kobri, poslije zapovjednik specijalaca, a sada načelnik PU karlovačke Josip Čelić, upleo u život i oteo mi kuću u Lokvi Rogoznici koju sam 2001. godine platio milijun i pol ondašnjih njemačkih maraka, a sada u njoj ne živi nitko - rekao nam je Austrijanac koji je prije punih šest godina prijavio Čelića, bivšeg partnera Kalu i Tibora Marijaka za malverzacije oko prodaje kuće.

Kako su ga 'izvozali'

- Tu kuću kao stranac po tadašnjim zakonima nisam mogao kupiti ja nego je to napravilo moje i Kalino trgovačko društvo "Flava Linea", ali je kod javnog bilježnika ovjereno da sam ja vlasnik i da "Flava Linea" nema nikava prava na toj nekretnini. Iako su Tiboru Marijaku prestale sve ovlasti u upravljanju društvom, on je na poticaj Borisa Kale s Josipom Čelićem sklopio ugovor o prodaji moje nekretnine te je ona 2007. Čeliću nekretnina prodana za 1,4 milijun kuna. Ja sam uvidjevši probleme stavio sudsku zabilježbu na tu kuću da se ona ne može prodati dok se spor između nas ne razriješi, ali je tadašnji sudac u Omišu skinuo zabilježbu i omogućio Ćeliću da se uknjiži.

- Sudac je priznao grešku u novinama, ali slučaj nije vratio u prvobitno stanje, pa sam ja ostao bez kuće. Ćelić na kraju nije platio porez državi, a nije platio ni "Flavia Line" nijednu kunu te je došao bez novca u posjed ove moje kuće. Istina, uspio sam staviti zabilježbu da Čelić kuću ne može prodati do okončanja sudskog spora, ali što mi to znači kada se po ovoj mojoj prijavi, zbog koje i nosim ovaj transparent, ne radi ništa punih šest godina - govori nam Stern koji je u međuvremenu u Lokvi Rogoznici kupio drugu kuću iz koje se bori da povrati onu "puno veću i ljepšu", a od prijavljenih potražuje odštetni zahtjev od 4,8 milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo nepravomoćnu optužnicu za sada samo protiv Borisa Kale za štetu od četiri milijuna kuna prema Sternu, ali ne i protiv druge dvojice, dok zaboravni sudac iz Omiša nikad nije ni prijavljen, a u međuvremenu je i napredovao.

 

Demanti: U potpunosti je netočno da bi se Josip Čelić upleo u život Jozefa Sterna

Nakon objave teksta u našu redakciju stigao je demanti odvjetničkog društva koje zastupa Josipa Ćelića kojeg prenosimo u cijelosti.

Sukladno odredbi čl. 40 Zakona o medijima podnositelj zahtjeva putem punomoćnika, odvjetnika Anđelka Juriška iz Zagreba, Radnički dol 23 u zakonom propisanom roku zahtjeva od glavnog urednika portala slobodnadalmacija.hr objavu ispravka netočnih i nepotpunih informacija objavljenih dana 21.09.2017. g. na portalu www.slobodnadalmacija.hr pod naslovom: Slučaj Austrijanca Jozefa Sterna pokazuje koliuko nam je pravosuđe korumpirano: Policijski načelnik upleo mi se u život i oteo kuću vrijednu milijun i pol maraka! u kojem autor teksta Marko Didić prenosi navode Austrijanca Jozefa Sterna i to između ostalog: 

...a onda mi se tadašnji zapovjednik Kobri, poslije zapovjednik specijalaca, a sada načelnik PU karlovačke Josip Čelić, upleo u život i oteo mi kuću u Lokvi Rogoznici koju sam 2001. godine platio milijun i pol ondašnjih njemačkih maraka, a sada u njoj ne živi nitko - rekao nam je Austrijanac koji je prije punih šest godina prijavio Čelića, bivšeg partnera Kalu i Tibora Marijaka za malverzacije oko prodaje kuće.

U Svrhu cjelovitog, istinitog i poštenog obajvšetavanja javnosti ističemo kako su citirani navodi iz predmetnog članka u potpunosti netočni, neistiniti i neutemeljeni u bilo kojoj relevantnoj činjenici.

U potpunosti je netočno da bi se Josip Ćelić upleo u život Jozefa Sterna i oteo istom nekretninu u Lokvi Rogoznici. Kuću u Lokvi Rogoznici Josip Ćelić kao kupac stekao je temeljem valjanog kupoprodajnog ugovora sklopljenog dana 06. 07. 2007. godine s prodavateljem TD Flava Linea d.o.o. postupajući u skladu s načelom povjerenja u zemljišne knjige. Ugovor je potpisan od strane osobe koja je u navedenom trenutku bila jedina ovlaštena zastupati trgovačko društvo što je u konačnici ovjereno i od strane javnog bilježnika. Kupoprodajni ugovor položen je u zbirku isprava nadležnog suda te je kao takav dostupan javnosti i nije sporan. Josip Ćelić podmirio je sve obveze iz predmetnog pravnog posla koje su regulirane na zakanit način šti se također može provjeriti pred nadležnim tijelima.

Dakle, u konkretnom pravnom poslu ne postoji niti jedna okolnost koja bi dovela u pitanje njegovu valjanost ili moralnost.

Slijedom toga temeljem odredbi čl. 40-42 Zakona o medijima pozivamo Vas da na elektroničkoj publikaciji Slobodna Dalmacija odnosno na portalu slobodnadalmacija.hr odmah nakon primitka ovog zahtjeva za ispravak, bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi objavie gornji ispravak.

Naslovnica Split