Dalmacija Split

POLICIJA SE NIJE PRETRGLA...

Zločin u Zagrebu: poznata splitska volonterka spasila stotine životinja od sigurne smrti, a onda joj manijaci - otrovali pse!

POLICIJA SE NIJE PRETRGLA...

Mirna Mrčela je predsjednica splitske udruge za zaštitu životinja Sehaliah. S ceste je, uz pomoć svog dečka Matije Tišlara, sklonila stotine ostavljenih i ranjenih pasa, maca, našla im domove. Radila je ono što je posao države, a ne volontera koji su za svoju nesebičnu aktivnost evo i kažnjeni. Naime, za sada nepoznati trovač ubio je njenu kujicu Lajku. Da stvar bude još gora u isto vrijeme otrovali su i psa njenog dečka, Astora.

Iako je Mirna iz Splita, trovanje se dogodilo u Zagrebu, na savskom nasipu.

- Kuda ide ovo društvo i koliko smo zapravo evoluirali kada imamo potrebu ubiti one koji nam daju samo ljubav i prijateljstvo?

“Čuvajte svoju sreću. Uživajte u njoj svaki dan. Svaku pusu primite, ne okrećite glavu. Svaki skok prihvatite, ne odgurujte ih.
To sve tako prokleto kratko traje i za čas se sve promijeni. Srce pukne u milijun komada i nema nazad nema suza dovoljno…” - napisala je peretužna Mirna na svom Facebook profilu.

Spomenimo i da se psi i mačke svakodnevno truju, a da se policija baš nije previše potrudila da pronađe trovače i ubojice životinja. Za kraj samo možemo reći da su psihijatri već odavno shvatili da onaj tko uživa u nanošenju boli životinjama isto tako će kad tada uživati i u nanošenju boli ljudima.

Naslovnica Split