Dalmacija Split

čudo u kauflandu

'Nisam mogla vjerovati da još postoje takvi ljudi, još ne mogu doći k sebi': Splićanka potpuno šokirana lijepom gestom svoje sugrađanke

čudo u kauflandu

Da poštenje, pristojnost, nesebičnost i skromnost još krase plemenitije među nama pokazala je anonimna Splićanka, kada je vrativši izgubljenu torbu, po svemu sudeći produžila život svojoj i našoj sugrađanki, Vanji Nikolić. Potonja nam se, naime, javila još hvatajući dah od šoka, da bi nam ispričala kako ju je njena dobrotvorka zadužila, ne pruživši joj ni priliku da joj zahvali.

- Još ne mogu doći k sebi od toga što mi se jutros dogodilo. Koliko to što sam izgubila torbu s ključevima od auta i novčanikom, u kojemu sam uz sve dokumente i kartice od banaka imala i 700-tinjak kuna gotovine, toliko i što mi je vraćena netaknuta! - govori nam vidno uznemirena iskustvom, koje bi, kaže potreslo i mlađe, a gdje, dodaje, neće nju u godinama, za koje se vremešnije gospođe ni ne pita.

Kako doznajemo, naša je sugovornica u obilasku trgovine Kaufland na Ravnim njivama, zastala da bi s pažnjom izabrala baterije za tlakomjer, pri čemu je torbu, prisjeća se, odložila na policu, pa je po odabiru tražene robe tamo i ostavila. Tek je, kaže, u redu za blagajnu osvijestila da ju je negdje zagubila, kada se, od uznemirenosti, dodaje, nije mogla ni prisjetiti gdje.

- U trenu me obuzela takva panika da sam se ukočila. Ne zbog novaca; lako za njih, nego da ću morati ponovno vaditi sve te puste dokumente i kartice. Nije to lako na moje godine - uvjerava nas pa nastavlja govoreći kako je u tom trenutku na razglasu začula glas kako ju pozva da svoju torbicu preuzme na infopultu.

- Već me sam taj poziv iznenadio, no tek kada sam doznala da je torbica vraćena sa svim sadržajem, nisam mogla vjerovati da još postoje takvi ljudi. Kazali su mi da ju je donijela žena koja se nije ni predstavila te je nakon toga napustila trgovinu. Žao mi je što joj se nisam imala priliku zahvaliti, jer je to jedna duhovna veličina kakva se rijetko susreće. Od srca joj hvala! - svojoj će dobročiniteljici, koja služi na čast ovome gradu, naša ganuta sugovornica.

Naslovnica Split