Dalmacija Split

koncert Orkestra HRM-a

U Splitu obilježen Dan Hrvatske ratne mornarice: na Rivi bila i predsjednica u društvu s Oparom i generalom Šundovom

koncert Orkestra HRM-a

Obilježavanje Dana Hrvatske ratne mornarice započelo je u nedjelju na splitskoj Rivi svečanim koncertom Klape i Orkestra HRM-a, koji je svojom nazočnošću uveličala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednica je u Split stigla nešto prije 20 sati, a pred crkvom sv. Frane, na početku Rive dočekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara te se s njim i u pratnji svojih suradnika uputila preko glavne gradske šetnice do restorana "Adriana", odakle je u društvu visokih vojnih dužnosnika na čelu s generalom Mirkom Šundovom, zapovjednikom glavnog Stožera oružanih snaga RH i atašea pratila prigodni program.Predsjednica je pred kraj programa u privatnom aranžmanu posjetila svetište Gospe od Pojišana, gdje su bile izložene relikvije sv. Leopolda Mandića, a u ponedjeljak će nazočiti centralnoj svečanosti obilježavanja Dana HRM-a.

Za građane je tijekom nedjelje i ponedjeljka od 16 do 19 sati na Zapadnoj obali omogućeno razgledavanje brodova HRM-a - raketne topovnjače RTOP-41 „Vukovar“, spasilačkog broda SB-73 „Faust Vrančić“, lovca mina LM-51 „Korčula“ i ophodnog broda OB-01 „Novigrad“.

U katedrali sv. Dujma održana je i sveta misa za poginule hrvatske branitelje, a u 19.30 sati je održan svečani koncert na Rivi pod nazivom "Mi smo hrvatski mornari" u kojem su osim Klape i Orkestra HRM-a sudjelovali i solisti Jakov Košćina, Saša Jakelić, Danijela Pintarić i Petar Nižić.

Naslovnica Split