StoryEditorOCM
Dalmacijau feđinom objektivu

Splitsko lito u slikama - vruće, vatreno i ljubavno! Polako se opraštamo od omiljenog godišnjeg doba u Dalmaciji i već nam pomalo fali...

10. rujna 2017. - 16:43
lito01

O kakvo je to ljeto bilo! Split je zagrijan i privlačan tjednima izgledao kao centar svijeta, kao da nema predstavnika iz naroda zemaljskih koji ga nije došao pozdraviti. Šarene gužve trajale su tjednima, nesnosne vrućine tjerale su sve živo prema gradskim plažama, a Dioklecijanova palača, njezine uske kamene kale i pjace nisu se praznile od jutra do zore sljedećeg dana.

Sav ovaj šušur svojim je objektivom uporno prosijavao dalmatinski fotokroničar Feđa Klarić pa sada na kraju još jednog ljeta priložio nezaboravne kartoline furešta i domaćih koji su odigrali svoje uloge u ovoj predstavi.

Feđi nije pobjegao niti jedan detalj, od novog poteštata Andre Krstulovića koji uči iz iskustva slavnog Cicerona političara, filozofa i govornika, spasitelja rimske države od Katilinine zavjere, preko mlade, plavokose komunalke koja dokazuje kako nikakav 'niži' posao ne može uniziti prirođenu ljepotu, snimio je radost vukovarske djece koja su u organizaciji vaterpolista Anđela Šetke proveli nezaboravni tjedan u Splitu.

Pronašao je i Bernarda Vukasa, tetoviranog na jednim prsima, zabilježio višesatne redove za stol u kultnoj konobi "Fife" na Matejuški, noćni prosvjed građana preplašenih požarom u predgrađima, ali i kataklizmički prizor ognja na mosorskim obroncima koji je splitski dan pretvorio u noć, stravu koju ćemo još dugo pamtiti.

Feđina kronika jednog ljeta upozorila je i na kobne skokove u more sa Sustipana kroz prizor mlade Španjolke na medicinskim nosilima, ali i idilični poljubac na Bačvicama, koje su u svoja sunčana njedra ove sezone primile desetke tisuća kupačica i kupača.

Pa ako i ne znate kako je ovog ljeta bilo u obećanom gradu jadranskog turizma, ovaj mali fotozapis otkrit će vam sve.
Vruće, vatreno, ljubavno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:38