Dalmacija Split

top lokacija, mukte

Evo gdje možete besplatno parkirati u centru Splita, čak i u špici sezone!

top lokacija, mukte

Nakon što su izvođači radova na nesuđenom "Small Mallu" napustili gradilište i uklonili svu mehanizaciju s površina nad usjekom pruge, tu je ostala prašnjava ledina koja se koristi kao besplatno parkiralište.

Da stvar bude apsurdnija, radi se o zemljištu koje je prije početka spomenutog projekta bilo dio parkirališta koje se tada pružalo od Vukovarske do Zagrebačke ulice, no zbog izgradnje poslovno-garažnog centra, Grad je investitorskoj tvrtki "Centar Brač" ustupio pravo građenja na svojoj parceli koja je ušla u obuhvat gradilišta.Nakon što su radnici tvrtke "Tehnika", koja je bila izvođač radova, prije nekoliko tjedana počeli uklanjati ograde koje su gotovo tri sezone zbog "okupacije" javne površine bile trn u oku naših sugrađana, a posebno stanovnicima susjednih Istarske i Riječke ulice, komunalci su naložili ulagaču da hitno vrati "žicu" oko svojeg dijela gradilišta i sanira nogostupe u Vukovarskoj i Livanjskoj ulici.

Pločnici su, doduše, dijelom sanirani, ali iz šahta uz donedavni pješački prijelaz na početku Vukovarske još uvijek vire dva električna kabela koja su služila za napajanje uklonjenog semafora. Ni područje ugašenoga gradilišta nije se ogradilo, tako da ono trenutačno služi kao besplatna parkirališna oaza, za koju Grad nema pravnog temelja da je uredi i stavi pod naplatu, jer je taj prostor na papiru još uvijek gradilište i ustupljeno pravo građenja službeno je još uvijek na snazi, kao i prateća građevinska dozvola.

Marko Bartulić, direktor gradske tvrtke "Split parking", smatra nedopustivim da investitor još nije ogradio svoj dio parcele.

- Ovo je zaista prevršilo sve mjere! Nama se radi izravna šteta, jer se prostor nije ogradio i nije se zabranilo parkiranje. Mi smo spremni, ako Grad izda nalog, postaviti kamene blokove na tu površinu - kazao nam je Bartulić.

 

Naslovnica Split