Dalmacija Split

problemi na biralištima?

Nema razočarenja u stožeru stranke 'Pametno', Puljak ne odustaje: Još možemo ući u drugi krug, Splićani vole čekati do zadnje minute!

problemi na biralištima?

U izbornom stožeru stranke Pametno u centru grada, prije 19 sati okupili su se članovi stranke i kandidati s lista, gradskih i županjskih, a s posebnom pozornošću su se čekali rezultati prvih izlaznih anketa.

Vijest da za mjesto gradonačelnice Marijana Puljak ima podršku 20,41 % birača, a njihova lista za gradsko vijeće 17.09 % glasova, nije dočekana s oduševljenjem, ali ni s razočarenjem. Kasnije je nadopunjena anketa pokazala da Puljak ima potporu 21,43 % glasača.


- Znamo kako je u Splitu građani vole do zadnje minute čekati do izlaska na birališta. Pričekajmo konačne rezultate, imamo i informacije s terena da je najava bila iz 17 sati na biralištima. Zahvaljujem svim Splićanima i Splićanka koji su izabrali Pametno, mene kao gradonačelnicu, i što su izašli na birališta. Nastavit ćemo svoj rad i dalje u gradskom vijeću kao i do sada. I po ovim rezultatima se možemo nadati dvostruko većem broju vijećnika nego što smo dosad imali, to je uspjeh za jednu stranku u nastajanju. Ponašat ćemo se isto kao i dosad, uvijek raditi u interesu Splita, pristojnog urađenog grada kakvog svi građani zaslužuju - kazala je Puljak, a moglo se čuti kako prema ovim prvim brojkama, mogu računati na osam mjesta u gradskom vijeću.

Otkrila je i da se do kraja večeri nadaju i rezultatima koji govore da je ušla u drugi krug.

- Pa zašto ne, sve je to dostižno. Budimo strpljivo, čekajmo prve rezultate u 21 sat i one konačne - poručila je kandidatkinja za gradonačelnicu.

Do stranke pametno došle su i informacije da je bilo problema na biralištima. Navodno je bilo pojedinaca koji su na biračka mjesta dolazili tvrdeći da su promatrači, iako nisu sa sobom imala i rješenja, a priča se kako je na nekim mjestima bilo i viška listića pri samom otvaranju birališta u jutarnjim satima te da se serijski brojevi nisu poklapali.

 

Naslovnica Split