Dalmacija Split

dobro došli u Beirut

Apokaliptični prizori u centru Splita: Todoriću je propao ambiciozni projekt, a vama je, dragi Splićani, ostao ovaj ćumez usred grada

dobro došli u Beirut

Nakon što se uklonila ograda s nesuđenog gradilišta poslovno-garažnog centra "Small Mall", vide se razmjeri devastirane gradske površine koja će biti pred očima i domaćih i turista.

Jedan od radnika zagrebačke tvrtke "Tehnika" koji je demontirao ogradu kazao nam je jučer kako bi se teren trebao vratiti u prvobitno stanje, ali da to neće uraditi oni. Nije znao u čijem je vlasništvu bager koji je poravnavao površinu na Manušu.

Poslali smo upit gradskoj upravi, ali još očekujemo odgovor od Ante Krželja, pročelnika Upravnog odjela za izgradnju, na pitanje financira li Banovina povrat terena u prvobitno stanje nakon što je zatvoreno gradilište na kojem je navodno "Agrokor" trebao graditi velebni projekt.

Još jedan put se u 20 godina pokazalo da nema ništa od spektakularno najavljivanih gradnji nad usjekom pruge, koje su trebale biti "teške" silne milijune eura, a iza njih su ostajali višegodišnji mučni tragovi sudskih parnica.
 

Banovina investitoru: Odmah sanirati!

Nakon danas održanog sastanka predstavnika Grada Splita sa investitorom radova na izgradnji garažno-poslovnog objekta „Small Mall“ u Splitu i izvršenog uvida stanja na gradilištu, Odsjek za komunalne poslove Grada Splita naložio je investitoru radova tvrtci Centar Brač d.o.o. iz Zagreba da mora odmah i neodgodivo ograđivanjem osigurati gradilište na čestici zemlje na kojoj je zasnovano pravo građenja, izvjestili su iz Banovine.

Dio uništenog javnog nogostupa u sjeverozapadnom dijelu gradilišta ( križanje Livanjske i Vukovarske ulice) u duljini od oko 40 metara rekonstruirati i izgraditi, a dio javnog nogostupa uz Vukovarsku ulicu sanirati sve kako bi se uspostavila nesmetana komunikacija pješaka.

Dio javne površine iznad granice građevinske čestice na kojoj je zasnovano pravo građenja, a koja je bila u korištenju za vrijeme izvođenja radova potrebno je odmah sanirati i postaviti privremenu prometnu signalizaciju u dijelu Riječke ulice, od križanja sa Vukovarskom do križanja sa Istarskom ulicom. Taj dio prometnice mora biti uređen na način da se uspostavi dvosmjerni promet vozila.

Naslovnica Split