Dalmacija Split

LETE ŠAKE

Burno na Županijskoj sjednici: zaštitari 'Pitbulla' se fizički sukobili s novinarom, pozvana i policija!

LETE ŠAKE

Na hodniku Doma umirovljenika na Zenti gdje se održava Županijska skupština došlo je do fizičkog obračuna novinara S. V. i zaštitara iz agencije 'Pit Bull' u vlasništvu HDZ-ovca Marka Žaje.

Prema riječima napadnutog novinara, zaštitari su ga prilikom ulaska u dvoranu udarili u glavu i poderali jaknu, izviještava Dalmatinski portal.

Zaštitari ne daju izjave, a u međuvremenu je pozvana i policija.

Reakcija iz Pitbulla: Novinar se zaletio u Vijećnicu!

Iz zaštitarske tvrtke Pitbull javnosti su se povodom događaja prije Županijske skupštine obratili priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

"Prije svega, kao profesionalcima u obavljanju zaštitarskih poslova ali i s ljudske strane, moramo istaknuti da nam je žao što je uopće došlo do ovog događaja i što se našu tvrtku, ali i cjelokupnu struku, proziva u negativnom kontekstu bez provjere iznesenih informacija.

Prema izjavama svjedoka događaja kao i naših djelatnika, licenciranih zaštitara koji su cijeli život u struci i drže se najviših profesionalnih standarda - dok se pred Županijskom skupštinom održavao prosvjed, jedan od prisutnih je naglo krenuo prema vratima od vijećnice. Na pitanje zaštitara da se predstavi, gospodin je uzvratio riječima "Znaš li ti tko sam ja?!", odgurnuo zaštitara i pokušao se probiti do vijećnice.

Misleći da je dotični jedan od prosvjednika, profesionalni zaštitari, koji su uzgred rečeno i nekažnjavani te uzorni članovi našeg društva, svojim tijelima su pokušali spriječiti gospodina od nasilnog ulaska u vijećnicu. Tada je zaštitar dobio udarac u glavu te je došlo do naguravanja prilikom čega su naši djelatnici reagirali u skladu sa Zakonom o zaštiti osoba i imovine.

Tek nakon što je odgovorna osoba Županije rekla da je riječ o novinaru te nakon što se isti primirio, ulazak u vijećnicu mu je omogućen. Također, tog dana je više desetaka novinara ulazilo i izlazilo iz vijećnice te, kao i prilikom svih drugih događaja kojima nazoće medijski djelatnici, s nikim nije došlo ni do kakvog sukoba.

Ipak, ne prejudicirajući ičiju krivnju, kao odgovorna tvrtka koja u svojoj gotovo dugogodišnjoj povijesti nije sudjelovala ni u sličnom jednom incidentu, pokrenuli smo interni postupak kojim bi se trebale utvrditi i ostale okolnosti događaja.

ZAŠTITARSKA TVRTKA
PIT BULL D.O.O., SPLIT"

Naslovnica Split