Dalmacija Split

u životnoj opasnosti

Petorica ozlijeđena u eksploziji silosa u Sjevernoj luci: tri radnika imaju teške ozljede, dvojica hitno operirana

u životnoj opasnosti

U eksploziji koja je u petak oko 12 sati odjeknula u silosu za skladištenje žitarica tvrtke "Ameropa Žitni terminal" smještenom na vranjičkom dijelu Sjeverne luke, ozlijeđena su petorica radnika, od kojih trojica teže.

Kako doznajemo iz bolničkih izvora, po život opasne ozljede zadobili su R.D. i H.M. zbog čega su hitno operirani u KBC-u.

Pogledajte videa iz Sjeverne luke: ušli smo u područje oko uništenog silosa, eksplozija je uzrokovala ogromnu štetu

Otkriven uzrok nesreće: silos je eksplodirao jer nije dovoljno provjetravan?

Opekline su im zahvatile oko 35 posto tijela, pretežno po udovima i trupu. R.D. je prevezen na Firule, odmah je operiran, a za tu potrebu je sa Križina došao plastični kirurg kako bi sanirao opekline na njegovim udovima i trupu koje su ocijenjene graničnima između drugog i trećeg stupnja.

H.M. je s mjesta nesreće prebačen u bolnicu na Križine gdje je operiran također zbog opeklina između drugog i trećeg stupnja. Obojica su poslije zahvata smješteni na jedinice intenzivnog liječenja na dvjema bolničkim lokacijama.

Stravična snimka iz Sjeverne luke: pogledajte trenutak kad je silos odletio u zrak

Izbjegnuta još veća tragedija: turski brod prekrcan žitom isplovio svega pola sata prije eksplozije!

Svjedok nesreće opisao dramu u Sjevernoj luci: Gledao sam kako silos leti u zrak, a unutra su mi bili sestra i zet. On je spaljen, a ona je pobjegla u zadnji čas! U strahu sam...

KBC-ovi liječnici, pogotovo plastični kirurzi, iskazali su se u izvanrednoj situaciji i cijeli timovi bili su spremni za primanje i većeg broja ljudi, što srećom nije bilo potrebno. Specijalisti "plastičari" su i s godišnjih odmora došli u bolnicu kako bi pomogli unesrećenima.

Naslovnica Split