Dalmacija Split

niče nova zgrada

Selidbom Čistoće na Karepovac tvrtka će godišnje ušparati i do pola milijuna kuna!

niče nova zgrada

Rušenje dijela objekta počelo je u četvrtak na zapadnoj strani kompleksa “Čistoćina” tehničkog pogona na Karepovcu, na čijem će mjestu niknuti nova zgrada u koju će se preseliti zajedničke službe i Uprava tog komunalnog poduzeća s postojeće lokacije na Putu Plokita 81.

Radi se o realizaciji projekta koju je još početkom svog mandata kao jedan od glavnih prioriteta najavio Miroslav Delić, direktor gradske tvrtke. Kako nam je potvrdio, nakon dvije i pol godine prikupljanja potrebne dokumentacije, za novu građevinu je krajem prošle godine ishođena pravomoćna građevinska dozvola, nakon čega je proveden natječaj za izvođača radova, gdje je kao najpovoljnija izabrana ponuda solinske tvrtke “M-P-Beton” s cijenom od 9,36 milijuna kuna.

Tom iznosu trebat će još dodati troškove opremanja zgrade, za što se tek treba raspisati javno nadmetanje.

- Važno je napomenuti kako će tvrtka nakon 70 godina objediniti sve svoje službe na jednome mjestu, što će biti znakovit pomak, kako u samoj organizaciji posla, tako i u financijskom smislu, pri čemu u prvom redu mislim na uštede. Procjenjujemo kako ćemo samo na gorivu godišnje “ušparati” barem pola milijuna kuna - naveo je naš sugovornik.

Novi objekt koji je projektirala tvrtka “Nemico” prostirat će se na površini od 1500 metara četvornih, uključivat će prizemlje i dva kata, a predviđeno vrijeme gradnje je devet mjeseci, što znači da bi se djelatnici iz sadašnjih prostora trebali preseliti na Karepovac krajem ove ili početkom iduće godine. Ostatak zgrade tehničkog pogona, koja se naslanja na budući poslovni objekt, neće se dirati, jer je nedavno obnovljena.

Što se tiče postojeće direkcije na Putu Plokita, koja je u vlasništvu “Čistoće”, direktor Delić je istaknuo kako njegova procijenjena vrijednost iznosi više od 20 milijuna kuna, a nakon preseljenja donijet će se odluka hoće li se prodati ili iznjamljivati, ovisno o tome kakvi će biti prioriteti nove gradske vlasti nakon lokalnih izbora.

Svakako, prostori će komunalcima u svakom slučaju ostati kao isplativ kapital.

Naslovnica Split