Dalmacija Split

bit će napeto

Evo zašto će Krstulović Opara navijati da Kerum uđe u drugi krug izbora

bit će napeto

Dnevnik Nove TV prvi je istražio koji od ponuđenih kandidata među Splićanima uživa najveću potporu kao potencijalni gradonačelnik, koga bi u ovom trenutku podržali u drugom izbornom krugu i kakav bi bio sastav gradskog vijeća, ali i kako bi ocijenili dosadašnji rad gradonačelnika Ive Baldasara. 

Koga bi Splićani danas izabrali za gradonačelnika? 'Mrtva utrka' vodi se između troje kandidata, već sad je jasno tko će biti najveći 'luzer' lokalnih izbora

Sudeći po rezultatima istraživanja Nove TV, posebno bi uzbudljiv mogao biti drugi krug izbora. Andro Krstulović Opara mora se nadati da će mu u drugi krug doći Željko Kerum jer će ga, kako sada izgleda, pobijediti s 49 posto dok bi Kerum osvojio 32,1 posto glasova. Na izbore ne bi izašlo 14,7 posto birača, a neodlučnih je 4,1, javlja dnevnik.hr.Ali ako u drugi krug, uz Andru Krstulovića Oparu, prođe Marijana Puljak, onda je sve moguće. Opara u tom slučaju osvaja 44,3 posto, a Marijana Puljak 42,4 posto glasova. Na izbore ne bi izašlo 10,4 posto građana, a neodlučnih je 2,9 posto.

Naslovnica Split