Dalmacija Split

MIRNA OAZA

Građevinska tvrtka ulaže u projekt za koji je izdana građevinska dozvola: umjesto 'Cestarovih' ureda, u Tršćanskoj će biti - 38 stanova

MIRNA OAZA

Malo je lokacija u širem središtu našega grada na kojima mogu niknuti nove stambene zgrade, stoga svaki glas o jednoj takvoj potencijalnoj novogradnji maksimalno privuče interes šire javnosti.

Tako bi se novi višestambeni objekt u bliskoj budućnosti trebao izgraditi na adresi Tršćanska 1, na mjestu gdje se već desetljećima nalazi upravna zgrada tvrtke "Cestar".

Ta bi kompanija bila i investitor tog atraktivnog stambenog projekta, smještenog u mirnoj zoni u središtu Gradskog kotara Bol, udaljenoj samo desetak minuta pješice od stare jezgre, dok će izvođač radova biti "Lavčević", što i ne čudi, jer su dvije građevinske tvrtke i vlasnički povezane.

Više detalja o zgradi koja bi se trebala graditi prema projektu arhitekta Nene Kezića, a posebno kada će se ona početi podizati, odnosno kada će biti useljiva, pokušali smo doznati od Joze Rake, "Cestarova" prvog čovjeka.

- Ono što je najbitnije jest činjenica da imamo sve potrebne dozvole, prijavili smo gradilište, međutim kada ćemo početi sa gradnjom - pitanje je na koje još uvijek ne mogu s preciznošću odgovoriti. Neće to baš biti za mjesec-dva, a o tom pitanju, kao i o svemu vezanom za zgradu znat će se više nakon ljeta - istaknuo je Rako.

Da ulagač ima potvrdu glavnog projekta za zahvat u Tršćanskoj, uz koju "Cestar" ima pozamašnu parcelu na kojoj se nalazi upravna zgrada i okolno, sada neuređeno zemljište, potvrdio nam je i Teo Vojković, pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, koji nam je naglasio kako im je građevinska dozvola izdana u studenome 2013. godine, prije negoli se zakon mijenjao početkom 2014., tako da ona vrijedi na neograničen rok. Vjerojatno i u tome leži razlog zbog čega se investitoru ne žuri s početkom radova.

- Prema projektu, riječ je o stambenoj zgradi koju će činiti trideset i osam stanova, te šezdeset i jedno parkirališno mjesto. Nekretninu će činiti podrum, suteren, prizemlje, te četiri kata i nadgrađe na ukupnoj površini od ukupno 4027 metara četvornih. Tvrtka je prijavila građenje u travnju 2015. godine - komentirao nam je Vojković.

Što se tiče investitora, budući kupci ne bi trebali sumnjati u tvrtku jer je riječ o firmi s dugom poslovnom tradicijom koja posljednjih godina bilježi pozitivne poslovne rezultate, u pravilu između 4 4,5 milijuna kuna, te povećanje temeljnog kapitala.

Naslovnica Split