Dalmacija Split

PRVI POTEZI

Čelnik kotara Žnjan s gradskim ocima o gorućem problemu: Roditelji strahuju, i ja sumnjam da će OŠ Pazdigrad biti spremna za rujan

PRVI POTEZI

Čim je stupio na čelno mjesto Gradskog kotara Žnjan-Pazdigrad, novi predsjednik Sani Mardešić (Pametno) najprije je zatražio hitan sastanak s nadležnima iz Banovine da se točno utvrdi kako stoje stvari s budućom kvartovskom školom.

Sastanak će se, kako doznajemo od Mardešića, održati u petak, dan nakon sjednice Gradskog vijeća, na kojoj će se službeno utemeljiti nova osmoljetka.

- Roditelji su, blago rečeno, zbunjeni. Nakon što su iz Grada i Ureda državne uprave stigle oprečne informacije o budućnosti škole - jedni govore da sve ide po planu, a drugi da je stvar neizvjesna - roditelji nas svakodnevno zovu i pitaju što će biti s osmoljetkom. Mislim da su s razlogom skeptični jer su se ovih godina naslušali obećanja i obećanja, tako da ovo ne bi bilo prvi put da su izigrani.

Priznajem da i ja sumnjam jer ništa iz građevinskog sektora u našem gradu nije bilo okončano na vrijeme, a i slučaj s Osnovnom školom "Pujanki" nikako nam ne daje prostora da posve opušteno razmišljamo kako će sve proteći u najboljem redu - kaže nam Mardešić, koji se ipak nada da će predstavnici Grada odagnati njegove crne slutnje te da će škola biti otvorena na vrijeme.

Što se tiče njegovih budućih planova za kotarskim "kormilom", nastavit će raditi na putevima koje je utabao njegov prethodnik Nino Vela (HDZ).

- Ceste koje vode do škole trebaju se svakako riješiti. No, unatoč tome što je Vela servirao Banovini projekte vezane uz cestu, gradski čelnici kao da imaju problem organizirati dva gradilišta, tako da se i u tome kasni - komentira Mardešić.

Prema njegovim riječima, zalagat će se, među ostalim, i za cestovne spojeve poput onoga Primoštenske i Biogradske ili Pazdigradske i Vinogradske ulice, te je podsjetio kako bi uskoro trebao biti realiziran i nogostup uz obilaznicu na potezu od Mertojaka do Pazdigrada.

- Podignut ćemo ljestvicu suradnje s javnim službama pa tako postaviti kontejnere za staklo, vidjeti s komunalnim redarima kako poboljšati stvari u kvartu... - zaključuje naš sugovornik.

Naslovnica Split