Dalmacija Split

novi simbol splita

Splićani guštali na otvaranju tornja West Gate; Ževrnja: Ovo je pravi ukras grada; Baldasar: Drago nam je Što Splitska banka ostaje u Splitu

novi simbol splita

22.03 - Novim su sjedištem oduševljeni i djelatnici i uprava Splitske banke.

- Jako smo ponosni na naše novo sjedište koje čekamo jako dugo. Tu će napokon naših 600 djelatnika sa šest različitih lokacija doći na isto mjesto. Možete zamisliti koliko će nam biti rad lakši, a samim tim i poboljšana usluga za sve naše klijente. Split nakon mnogo godina napokon dobiva još jedan poslovni toranj napravljen po najvišim standardima Europske unije. Split je domicilni grad naše banke još od 1965.godine, Splitska banka je krenula iz Varoša i došla upravo ovdje. Svom gradu smo htjeli pokloniti koncert splitske dice, arije Ive Tijardovića, ali i 3d mapping projekcije kakav još nije viđen u ovom dijelu Europe - kazala je Silvija Bareša, direktorica ureda uprave i komunikacija Splitske banka, komentirajući da je pogled s 12 katova i 50 metara visokog tornja, zaista vrijedi milijun dolara jer puca na otoke, Marjan i Svetoga Duju.

21.25 - Svečanost otvaranja dodatno je uljepšao i 3D vatromet.
 20.43 - Okupljene na otvaranju West Gatea zabavlja Hari Rončević.20.31 - Na pozornicu se popeo Marijan Ban sa svojim Diktatorima. Hladnoća nije obeshrabriola okupljene pa s njim uglas pjevaju.

Prvi smo ušli u novi neboder Splitske banke: s 12. kata pametne zgrade upravljat će se milijardama, ali prije svega - večeras velika fešta za Splićane!​

20.19 - Nekoliko tisuća ljudi se okupilo na otvorenju nove poslovne zgrade West Gate u Splitu, u kojoj je smještena uprava Splitske banke. Unatoč popriličnoj hladnoći. Zabavlja ih Neno Belan, jedan od trojice splitskih glazbenika koji će večeras nastupiti na svečanom otvaranju zbog kojeg je zatvoren promet ulicom Domovinskog rata. Prisutni su imali priliku i uživati u arijama iz Male Floramye.

Prije samog početka programa, okupljenima se obratio i Yves Lallemand, predsjednik Uprave. Zahvalio se svim njihovim klijentima na odanosti i povjerenju, te istaknuo da je jako ponosan na prekrasnu zgradu kojom Split još jednom dokazuje da savršeno kombinira tradiciju i suvremeno.

Okupljenima su se obratili i župan Zlatko Ževrnja te graonačelnik Ivo Baldasar.

- Složit ćemo se da je grad dobio krasni ukras, velebni toranj po kojem će biti prepoznatljiv. Vjerujemo da će otvaranje ovog tornja doprinijeti razvoju te banke jer su prije bili razasuti na više lokacija - kazao je župan splitsko-dalmatinski.

- Ne otvara se svaki dan ovakav objekt, nadamo se da će uskoro niknuti još jedn toranj. Zahvaljujemo se njihovoj upravi što je to prepoznala i što ostaju u Splitu i što će Splitska banka i dalje biti sa svojim Splitom. Zatvorli smo cestu samo na nekoliko sati, nadam se da se građani neće ljutiti, a vi koji ste tu ćete prosuditi kakav je to potez - kazao je gradonačelnik i i zaželio puno sreće Splitskoj banci.

Naslovnica Split