Dalmacija Split

nedostatak kvalitetnog kadra

Da bi došli do radnika, besplatno nude tisuće kuna vrijednu edukaciju

nedostatak kvalitetnog kadra

Da je usprkos visokoj nezaposlenost pronaći IT stručnjaka kojeg će duži period zadržati u svojoj tvrtci, postala prava avantura, i nije neka novost, s tom se realnošću susreće sve veći broj poduzetnika.

Problemu nedostatka odgovarajućeg kadra doskočili su u turističkoj agenciji Adriatic.hr, koji će zainteresiranima osigurati besplatnu edukaciju, komercijalno vrijednu nekoliko tisuća kuna, a najuspješnijim polaznicima će automatski ponuditi i posao.

U pitanju je tečaj za PHP, najpopularniji 'serverski jezik' na internetu, kojeg koristi više od 80% poznatih web sitova, a broj tvrtki koje ga žele primijeniti na svojim projektima je još veći. Nakon završene 'PHP Akademije', tvrde, njeni polaznici će biti u mogućnosti samostalno raditi na budućim projektima.

Prijave traju još dva dana (do 24. studenog. 2016.), a predavanja koja počinju 5. prosinca održavat će se radnim danom u kasnim popodnevnim satima.

Nakon prve Akademije održane prije četiri godine, od 19 polaznika, njih 10 je dobilo ponudu za radno mjesto.
- Broj polaznika je naravno ograničen, što zbog ograničenja prostora, a i zbog same kvalitete izvedbe Akademije. Predviđeno je 20-25 polaznika, a sam broj kandidata kojima će biti ponuđeno radno mjesto u konačnici ovisi uglavnom o njihovom angažmanu. Uz teorijski dio polaznici će imati i praktičan rad te će tijekom održavanja izraditi i određeni projekt koji će uz navedeni angažman na Akademiji i završni intervju pripomoći u izboru kandidata kojima će biti ponuđeno radno mjesto – kazuje Ivan Bašić, iz Odjela ljudskih resursa Adriatic.hr-a, turističke agencije sa sjedištem u Splitu, preko čije platforme je rezervirano preko pola milijuna noćenja u protekloj sezoni.

S obzirom na ograničeni broj polaznika zanimalo nas je koji način će oni biti odabrani.
- Prvi kriterij će biti motiviranost i želja za učenjem. Cilj nam je izabrati kandidate koji zaista žele unaprijediti sebe i steći nova znanja te polaznike koji vide svoju budućnost u ovom polju. S obzirom na koncept Akademije prednost će ipak imati polaznici koji imaju neka osnovna znanja o programiranju u bilo kojem programskom jeziku, a pogotovo u PHP- rekao nam je Bašić.

Naslovnica Split