Dalmacija Split

po mišljenje u zagreb

Završena blokada kod Lovrinca: policija 'gradskim' taksistima napisala kazne, a interventna čuvala vozače Cammea; Baldasar: Grad je nemoćan

po mišljenje u zagreb

12:26 - 'Gradski' taksisti su u koloni došli do Banovine gdje su napravili par krugova od rotora do rotora na Zapadnoj obali, nakon čega su se mirno razišli.

 

11:29 - Vozači Cammea izišli su s parkinga na splitske ulice i krenuli s poslom. 'Gradski' taksisti će svakog trenutka u karuselu krenuti prema Banovini.

Inspektor cestovnog prometa Stipe Dedić također je izišao na teren. Gradski taksisti ljuti su na njega, a novinarima nije davao izjave. 

Ipak, neslužbeno nam je rekao kako vozačima Cammea ne može zabraniti da rade, ali će inspekcija postupati po zakonu.

Po njemu, Cammeo radi nezakonito,  no kako je kazao, sada je važno sačekati sudske presude za Uber pa će onda biti jasnije smije li ili ne po istom principu raditi i Cammeo.

10:40 - Kao što mo ranije izvijestili, pedesetak taksista rano jutros na parkiralištu kraj splitskog groblja Lovrinac svojim automobilima blokiralo je parking s kojeg su na splitske ulice trebali krenuti vozači Cammea.

Gerilska akcija protiv Cammea u Splitu: 'stari' taksisti autima blokirali parkiralište i novim vozačima ne daju na cestu

Najnovije vijesti s terena kazuju kako će taksisti vrlo brzo u koloni krenuti prema Banovini, a vozači Cammea čekaju dozvolu policije da izađu s parkirališta.

Nešto ranije je došla interventna policija kako bi spriječila eventualni sukob, u slučaju da vozači Cammea pokušaju izaći s parkinga na cestu.

'Obična' policija napisala je kazne onim 'gradskim' taksistima koji su nepropisno parkirali na prometnici, a kazna iznosi 300 kn.

Na mjesto događaja jutros je došao i gradonačelnik Baldasar koji je potvrdio da Cammeo nema dozviolu za rad:

- Nisu se javili na dva zadnja natječaja. Oni rade ilegalno, a Grad je nemoćan. U što kraćem vremenu osnovat će se radna skupina koju će činiti predstavnici taksista i ljudi iz Poglavarstva. Ići ćemo u Zagreb da nam daju objašnjenje jer se zakon tumači različito. 

- Grad ima samo 12 prometnih redara koji mogu eventualno pisati kazne za nepropisno parkiranje na taksi stajalištima, autobusnim stajalištima i javnim površinama. Za sve ostalo nadležna je cestovna inspekcija - zaključio je gradonačelnik. 

Naslovnica Split