StoryEditorOCM
DalmacijaNastavak rata

Gerilska akcija protiv Cammea u Splitu: 'stari' taksisti autima blokirali parkiralište i novim vozačima ne daju na cestu

Piše PSD
17. studenog 2016. - 08:54
taksi_blokada1-171116

Pedesetak taksista rano jutros na parkiralištu kraj splitskog groblja Lovrinac svojim automobilima blokiralo je parking s kojeg su na splitske ulice trebali krenuti vozači Cammea.

Taksisti su se na ovaj čin odlučili u znak prosvjeda protiv daljnjeg otvaranja tržišta novim koncesionarima, a akciju su nam potvrdili i iz udruženja splitskih taksista.

Kako saznajemo, u 9:15 najavljena je press konferencija tvrtke Cammeo u njihovom splitskom uredu. 

Bit će zanimljivo čuti hoće li htjeti odgovoriti na pitanja vezana za licencije po kojima radi koja smo im proteklih dana više puta postavljali.

Iz splitske policije Hini su potvrdili kako su taksisti blokirali parking nešto prije 7 sati:

- Stanje na terenu je trenutno bez incidenata. Policija se nalazi na mjestu događaja, a javnost će o svemu biti na vrijeme izviještena - kazali su u splitskoj policiji.

Uskoro opširnije...

 

Dubrovački taksisti dali potporu splitskim kolegama

Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, daje punu potporu kolegama iz Splita u borbi protiv sive ekonomije i rada na crno, navode dubrovački taksisti u svojem priopćenju. 

Splitski taksisti su naime blokirali izlaz vozilima tvrtke Cammeo s parkinga,a taksisti i durbovački i splitski smatraju kako oni rade nezakonito: Evo što su napisali dubrovački taksisti u priopćenju Boža Miletića:

"Nakon Uber platforme od danas je u Splitu je trebala krenuti i Cammeo platforma na istom principu kao Uber. Jednom riječju NEZAKONITO. Kolege autotaksi prijevoznici iz Splita odlučili su blokirati izlaz vozilima tvrtke Cammeo sa parkinga iz razloga što institucije pravne države ne rade svoj posao.

Naime, već neko vrijeme Cammeo najavljuje kako kreće sa radom u Splitu po modelu Ubera (bez dozvola Grada Splita), dok nadležna ministarstva nisu niti izvršila kontrolu i poduzela sve zakonom propisane radnje u svrhu utvrđivanja činjeničnog stanja.

Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, daje punu potporu kolegama iz Splita u borbi protiv sive ekonomije i rada na crno.

Jučer Uber, danas Cammeo a sutra tko zna tko?", stoji u priopćenju.

DUBROVAČKI VJESNIK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:03