Dalmacija Split

strah i nelagoda

Muškarac napastuje studentice u 'Prometovom' autobusu: Prislonio se, dahtao i počeo me dirati po stražnjici!

strah i nelagoda

U "Prometovu" autobusu na liniji broj 8, koji vozi na potezu od Zvončaca do Žnjana, u posljednje vrijeme, prema riječima naše čitateljice, vlada pravi kaos u kojemu stariji muškarac uznemirava i pokušava seksualno napastovati studentice, ali i ostale putnice mlađe i srednje dobi.

Našoj redakciji, neovisno jedna o drugoj, s istim su se problemom obratile dvije Splićanke koje se redovito voze "osmicom" na posao, pri čemu je 38-godišnjakinja (podaci poznati redakciji), koja je iz razumljivih razloga molila za anonimnost, naglasila da je u zadnje vrijeme imala nekoliko neugodnih situacija s, kako ga je nazvala, manijakom koji ju je pokušao napastovati.

Naša sugovornica upravo se na spomenutoj relaciji svakodnevno vozi na posao, te dodaje kako se među putnicama u posljednje vrijeme širi strah i nelagoda zbog prisutnosti muškarca skrivenog ispod tamnih naočala.

Nažalost, ona nije jedina koja je doživjela veoma neugodno iskustvo, jer smo od druge dobili fotografiju zlostavljača koji je u trenutku snimanja čekao autobus na stanici uz Poljičku cestu, ispred zgrade "Auto Hrvatske".

- Ovo je užasavajuće! Cijeli se život vozim gradskim autobusima, a tijekom posljednja dva mjeseca često viđam tog nasilnika zbog kojeg sam doživjela šok. Prošlog tjedna ušla sam u "osmicu", u kojoj je kao i obično bila velika gužva, pa sam bila primorana stajati. U svoj toj gužvi, u jednom trenutku sam osjetila da mi netko ili nešto dodiruje stražnjicu. U prvi sam trenutak pomislila da je u pitanju nečija torba ili kišobran, pa sam se pokušala pomaknuti prema prozoru.

Međutim, to se i dalje nastavilo, a nakon nekoliko sekunda ponovo sam osjetila da se netko pokušava stisnuti uz mene i u tom trenu je stavio ruku na moju stražnjicu i pokušao me napastovati. Okrenula sam se i od šoka krenula prema izlaznim vratima, u strahu da taj muškarac nije krenuo za mnom - prepričala nam je čitateljica.

Međutim, to nije bio njihov zadnji susret. Naša sugovornica napasnika je vidjela kako se približava i djevojkama u autobusu, te da ih također "drpa", a u tom je navratu uspjela primijetiti kako se radi o starijem muškarcu, srednje visine i kratke smeđe kose. Također, neshvatljivo joj je bilo kako u tom trenu nitko nije reagirao i priskočio u pomoć.

- Prije dva dana sam ga ponovno vidjela. Ovaj put sam sjedila, pa sam uspjela vidjeti kako izgleda, te da to isto radi i drugim ženama koje su doživjele identičnu, nimalo ugodnu situaciju. Stajao je iza jedne djevojke i radio joj isto što i meni. Prislonio se uz nju, dahtao i rukom je počeo dirati po stražnjici.

Djevojka je, također u šoku, krenula prema izlaznim vratima. U tom trenutku sam počela vikati na njega i krenula ga fotografirati mobitelom, no on je pognuo glavu i izjurio iz autobusa. Znam da je nezgodan trenutak i da nikomu nije svejedno ulaziti u makar i verbalni sukob s drugim putnikom, no ne mogu shvatiti kako nitko ne reagira i ne trudi se priskočiti u pomoć - dodala je naša čitateljica.

Policija: Prijavite nam ga

Iz Policijske uprave na naš su upit o ovom slučaju kazali kako nemaju povezanih prijava, ali mole sve građane koji su primijetili nepoznatog nasilnika da im dojave o njegovim "akcijama" kako bi mu ušli u trag i spriječili takvo ponašanje.

Naslovnica Split