Dalmacija Split

Navali narode: otvoren Božićni sajam na rivi

Otvoren je Sajam Božićne radosti na Rivi, i do posljednjeg dana ove godine imati ćete priliku svakodnevno od 10 do 21 sat – pronaći poneku sitnicu za svoje najdraže.

U 19 imitacija kamenih kućica razni su izlagači Splićanima ponudili baš sve, od drangulija do knjiga, od dječje opreme do domaćega ulja, od božićnog nakita do umjetničkih djela. Prvi put u dalmatinskom ambijentu, Sajam je oduševio baš sve, od samog poteštata do slučajnih prolaznika.

- Biti će ovo živ prosinac, dođite i vidite, unesite šušur na Rivu - poručio je gradonačelnik Ivan Kuret svojim sugrađanima.

- Ovo je način da Splićane izvučemo iz njihovih domova u ove dane Adventa, - dodala je Ružica Mikačić, predsjednica Turističke zajednice grada Splita, jednog od organizatora Sajma.

Da je postav Sajma bio pun pogodak potvrdio nam je i direktor TZ-a Vedran Matošić, predlažući da jedna od ovih, kamenih kućica ostane na Rivi i preko ljeta – kao suvenirnica.

Udruženje obrtnika Knina izložilo je svoje rukotvorine i odmah su bili zapaženi, njihova tkana torbica za prijenosno računalo izazvala je oduševljenje. Turistička je zajednica grada Kaštela susjedima ponudila sve što se u sedam bisera proizvodi, tako možete kušati njihovo ulje, ali i autohtone likere.

U kućici Obiteljskog gospodarstva Gazić možete uživati u kuhanom vinu i palačinkama, kao i svim varijacijama proizvoda od jabuka.

- Ovo je prekrasno, tako se uklopilo u okoliš da uistinu djeluje autohtono - u prolazu nam je s oduševljenjem dobacila Iva, uživajući u pogledu i tračcima (škrtog) sunca.


                                                                                                Milena Budimir / EPEHA

Naslovnica Split
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last