Dalmacija Split

BEZ VRPCE

Carinici se u tišini uselili u nove urede

BEZ VRPCE
Obnovljene su fasada i stolarija...Joško Ponoš/EPH
Obnovljene su fasada i stolarija...Joško Ponoš/EPH
... ali i interijer objekta CARINSKA UPRAVA

Budući da je zgrada izgrađena prije gotovo 40 godina i u nju se u međuvremenu nije znatnije ulagalo, zahvati su obavljeni radi poboljšanja energetske učinkovitosti, ali i prilagođavanja uredskim prostorima

U potpunoj medijskoj tišini i bez ikakve pompe obavljena je primopredaja novoobnovljenog dijela zgrade iznad Sjeverne luke u kojem djeluje Područni carinski ured.

Ukupna vrijednost radova na uređenju fasade, unutrašnje i vanjske stolarije, sanitarnih prostorija i prostora za pregled vozila iznosila je 2,3 milijuna kuna, a obavili su ih radnici zagrebačke tvrtke "Hedom".

Budući da je zgrada izgrađena prije gotovo 40 godina i u nju se u međuvremenu nije znatnije ulagalo, zahvati su obavljeni radi poboljšanja energetske učinkovitosti, ali i prilagođavanja uredskim prostorima.

– Svi rekonstrukcijski i adaptacijski zahvati rezultirali su poboljšanjem uvjeta rada za 150 carinskih službenika koji na toj lokaciji rade u tri smjene. Također, osim radova na pet etaža, ukupne površine oko 2000 metara četvornih, napravljen je i prostor za pregled motornih vozila prigodom naplate posebnog poreza – potvrdili su nam iz Carinske uprave.

Naslovnica Split