Dalmacija Split

donacija

'Preko interneta možemo raditi i biti ekonomski neovisni'

donacija
Donacijom četiriju rabljenih kompleta računala, tvrtki "Geoprojekt" i "Infos-Split", olakšat će se rad i komunikacija članovima Mreže udruga osoba s invaliditetom, u čijim se prostorijama uz ponedjeljak održala primopredaja donacije.

Ova donacija čini bitan korak prema poticanju aktivnosti osoba s invaliditetom te im daje priliku da pokažu znanje i kompetenciju, kao i mogućnost da žive od vlastitog rada - smatra Ante Raos, predsjednik Mreže.
– Vjerujem da ćemo ovim poklonom uistinu uljepšati blagdane za četiri naša najpotrebitija korisnika. Bude li postojala mogućnost, računala bismo na korištenje možda dali i budućim zaposlenicima koji će raditi na proširenju projekta "Odgovorno poslovanje – čisti svijet", u pogonu reciklaže sapuna u Solinu. Računala će svakako omogućiti puno kvalitetniju komunikaciju za osobe s invaliditetom, budući da se preko interneta danas može napraviti mnogo posla – izjavio je Raos.

Branka Babić u ime "Infosa-Split" i Vedrana Garmaz iz "Geoprojekta" pojasnile su da je do ideje došlo prilikom zajedničkog sastanka tvrtki koji se održao uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
– Odlučili smo promijeniti računalnu opremu, a budući da je ova koju smo do sada koristili još uvijek uistinu kvalitetna i jaka, smatramo da će svakako poslužiti korisnicima Mreže – dodala je Garmaz.

– Ne trebaju nam privilegiji. Možemo pokazati svoj potencijal i dokazati da smo prilika ove zajednice samo ako različite tvrtke stupe u komunikaciju s nama, otvore nam vrata i kroz svoje resurse pomognu da se integriramo u društvo i postanemo ekonomski neovisni – poručio je Raos.
M. MELVAN
FOTO: T. DUBRAVEC / EPH
Naslovnica Split