Dalmacija Split

'pukla' priča

Kino Central odlazi u povijest, na njegovom mjestu niče noćni klub kakav Split još nije vidio

'pukla' priča
Kino “Central”, dugo dodina najbolje i najprestižnije gradsko kino odlazi u povijest. Naime, prema pričama koje kolaju gradom u tom kinu će uskoro biti otvoren disko - noćni klub, kakav Split još nije vidio.

Iz tvrtke “Ekran” d.o.o. koja je vlasnik kina “Central” nisu bili raspoloženi za razgovor po ovom pitanju.

- U ovom trenutku ne želimo u javnosti izlaziti s nikakvim informacijama i ne želimo razgovarati o tome, kratko nam je rekla Snježana Kuzmanić, direktorica “Ekrana”.

No, gdje ima dima ima i vatre, a neslužbena priča ide ovako.

Za otprilike mjesec dana, nakon što će uskoro biti potpisan ugovor između “Ekrana” i njihovih poslovnih partnera, započeti će uređenje sadašnjeg kina “Central”.

Na prostoru kina koje ima oko 600 četvornih metara uredit će se disko noćni klub na dvije etaža, s time da će na gornjoj etaži boraviti VIP gosti, dok će klub moći primiti između 800 i 1000 gostiju. Radovi bi, prema neslužbenim informacijama trebali biti završeni do početka lipnja sljedeće godine, dakle do početka turističke sezone.

Kino “Central” gotovo je 50 godina bilo omiljeno okupljalište ljubitelja sedme umjetnosti. Među filmoljupcima vladalo je uvriježeno stajalište, da ako film igra u “Centrala” mora biti dobar, jer su u tom kinu uvijek igrali najveći svjetski hitovi.

No, “Central” je proteklih godina opustio, pogotovo od kada su u Splitu otvorili svoja kina “Cinestar” i “Cineplex”, tako da je 460 udobnih, “avionskih” sjedalica u dvorani “Centrala”, najčešće zjapile prazne. Tako i Kino “Central” ide stopama nekadašnjeg kina “Marjan” u kojemu je već nekoliko godina ugostiteljski objekt.

Ako sve bude kako se planira, već sljedećeg ljeta će turisti i domaći imati mogućnost noćnog provoda u diskoklubu u centru grada.

Ivica MARKOVIĆ
Naslovnica Split