Dalmacija Split

Pomorski pozdrav

Šest brodova ratne mornarice spremno za svečani mimoplov i pozdrav Predsjednici

Pomorski pozdrav

FOTO: Arhiva/CROPIX

Šest brodova Hrvatske ratne mornarice (HRM) spremno je za mimoplov u Bračkom kanalu koji će se predvečer istodobno održati s mimohodom u Zagrebu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a sudionici mimoplova uputit će pomorski pozdrav vrhovnoj zapovjednici Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

To je novinarima u Lori poslijepodne rekao zapovjednik pomorskog ešalona brodova koji će sudjelovati u mimoplovu, kapetan bojnog broda Damir Dojkić.

"Četiri raketne topovnjače i dva ophodna broda isplovit će iz Lore u 18 sati, te će ploviti kroz Kaštelanski zaljev i zauzet će poziciju južno od otoka Čiova i na udaljenosti oko 200 metara ispod crkve Gospe od Prizidnice provest ćemo pomorski rubni pozdrav vrhovnoj zapovjednici Oružanih snaga Republike Hrvatske točno u 19,12 sati, istodobno s prolaskom motoriziranog ešalona Hrvatske ratne mornarice ispred glavne bine tijekom mimohoda u Zagrebu", rekao je Dojkić.

Po njegovim riječima, pomorski rubni pozdrav šest brodva HRM-a, osim vrhovnoj zapovjednici, namijenjen je i svim gostima mimohoda u Zagrebu te svim građanima Republike Hrvatske.

Dojkić je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja posebice čestitao brodu Obalne straže "Andrija Mohorovičić" koji je u Sredozemnome moru, gdje sudjeluje u humanitarnoj operaciji Europske unije "Triton", nedavno spasio 37 migranata iz Afrike.

"Brod 'Andrija Mohorovičić' je na najbolji način prezentirao humanost hrvatskog vojnika", istaknuo je Dojkić.

(H)
Naslovnica Split