Dalmacija Split

mašala

‘Lavčević’ i ‘Brodomerkur’ gradit će kanalizaciju na Kili

mašala

Foto: Paun Paunović/CROPIX

Radovi na toliko dugo očekivanoj kanalizaciji na Kili trebali bi početi u rujnu. Naime, kako nas je izvijestio Tiho Barić, vijećnik u GK Mejaši i jedan od inicijatora ovog projekta, nakon provedenog javnog natječaja, izabrane su tvrtke “Lavčević” d.d. i “Brodomerkur” za izvođače radova, koji će, osim gradnje fekalne mreže, uključivati i izgradnju novog vodovoda i javne rasvjete, sve to za cijenu od 17.593.938,92 kune bez PDV-a. Nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka “Raster”.

– Izgradit će se 5041 metar fekalne kanalizacije i još 633 metra tlačne kanalizacije. Kila će dobiti i kompletno novi vodovod dug 4470 metara te 159 novih stupova javne rasvjete. Tijekom izvođenja radova planirano je ukopavanje zračne elektromreže “Elektrodalmacije”, s tim da u sklopu zahvata očekujemo i izmještanje pojedinih instalacija koje su ukopane u zemlji – kazao nam je Barić.

Predviđeni rok trajanja svih navedenih radova je godinu i pol dana, što znači da bi 2000-injak stanovnika ovog naselja na Mejašima moglo reći zbogom crnim jamama najranije u proljeće 2017. godine. Ne bude li, naravno, nekakvih nepredviđenih situacija.

Inače, izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže na Kili dio je projekta Eko-Kaštelanski zaljev, tako da je investitor spomenutih radova splitsko komunalno poduzeće “Vodovod i kanalizacija”, dok je investitor za javnu rasvjetu Grad Split.
N. LULIĆ


Naslovnica Split