Dalmacija Split

teatar apsurda

Sopekica napravila party u kafiću bez dozvole za rad: Za upite šaljite pitanja RTL-u

teatar apsurda

Cijeli objekt još nema ni dozvolu za rad...

Na Zvončacu je otvoren klub “Teatar”, novi ugostiteljski objekt za koji je investitor, tvrtka “Zbivalište”, u vlasništvu Renate Sopek, od Građevinske inspekcije dobila rješenje da ukloni sedam nelegalnih željeznih konstrukcija. Umjesto toga, u subotu je održan glamurozan celebrity party, kojim je otvoren klub “Teatar”.

Osim što se party za ekipu odvijao među bespravnom gradnjom, cijeli objekt još nema ni dozvolu za rad, kako su nam potvrdili u Uredu državne uprave. Naime, za ugostiteljski objekt nisu izdani minimalni tehnički uvjeti koje inače daje Odjel za turizam pri Službi za gospodarstvo.

Da stvar bude zanimljivija, objekt je “kršten” slavljem u kojem se palilo elektriku Na Zvončacu, prije negoli su iz Županije došli obaviti očevid jesu li instalacije ispravno postavljene.

Naime, kako nam je potvrdila Stjepanka Marčić, voditeljica Odjela, oni su tek u ponedjeljak, dakle dva dana poslije, izišli na teren.

Inspekcijski postupak


No, ni to nije sve. Investitoru je dan rok od mjesec dana da ukloni uočene nedostatke. Vanjski dio, gdje se odvijao tulum, nije još ni pregledan.

- Pregledali smo unutarnji dio, odnosno objekte koji su do sada postojali i izgrađeni su prije 68. To je uobičajena procedura, jer štekati ne postoje za sebe, pa prvo idemo od unutarnjeg prostora. Tako nas je u ovom slučaju i investitor pozvao. No, vanjski dio ovdje ne bismo gledali ni zbog toga što se na njemu vodi inspekcijski postupak - objašnjava Marčić.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja upitali smo što Građevinska inspekcija misli dalje poduzeti. Čekamo i njih da se oglase. A, sudeći po riječima gospođe Marčić, još bi inspekcija u ovom slučaju imalo posla.

- Prije nego mi izdamo dozvole, ugostitelj ne smije početi s radom – tvrdi voditeljica Odjela za turizam.


SANDI VIDULIĆ

Šaljite pitanja RTL-u

Od Renate Sopek, vlasnice ‘Zbivališta’, pokušali smo doznati što je sa zahtjevom Građevinske inspekcije da se ukloni sedam nelegalnih konstrukcija.

- Molim da pošaljete mail da mi na RTL-u autoriziraju odgovore - kazala je njihova voditeljica Sopek.
- Zašto mora ići preko RTL-a, ako se radi o vašem privatnom poslu? - upitali smo.

- Nema to veze, budući da radim na televiziji, to je normalna procedura i kolege moraju biti upućeni što se događa. Uostalom, i sama želim autorizaciju – objasnila je.

Poslali smo upit, čekamo odgovore i RTL-ovu autorizaciju.


Naslovnica Split
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last