StoryEditorOCM
SplitAl dente

Lidija Gnjidić: Konobari - gospodari dvojnih cijena

Piše PSD.
31. srpnja 2015. - 10:20
Priča vam je, naravno, poznata: došlo ljeto, došli stranci, hamburger u turističkoj provinciji “krešija” na 140 kuna, pizze prešle stoju, a svakosezonska priča o dvojici/trojici/četvorici Britanaca/Nijemaca/Amerikanaca kojima su u kakvom noćnom klubu ili striptiz baru naplatili sumnjivo visok račun od 20, 30, 50 tisuća kuna, ove godine do medija se probila u ekstremnoj verziji: bila su samo dvojica - Norvežani - no prema tvrdnji vlasnika hvarskog lokala uspjeli su p(r)opiti 150.000 kuna...

Teško je, izgleda, oduprijeti se ljetnoj zarazi među ugostiteljima na Jadranu – ne svima i ne svuda – koja se manifestira u nastojanju da se stranca temeljito iscijedi na bilo koji način. Za tu rabotu nećeš se zamarati pazeći na kvalitetu usluge, renome lokala, dugoročnu korist i slične...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:21