Dalmacija Split

NOVI ZBOR

Splitski studenti, 20. svibnja izaberite svoje ljude

NOVI ZBOR

Uskoro će studenti našeg Sveučilišta, njih više od 20.000, imati mogućnost birati svoje predstavnike u Studentskom zboru, a vjerujemo da će ih se ovaj put odazvati više nego na prethodnim glasanjima.

Odluku o novim izborima potpisao je prof. dr. Šimun Anđelinović, sveučilišni rektor, a održat će se u srijedu 20. svibnja, od 8 do 20 sati, i to na tri biračka mjesta: na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Teslina 12, u sveučilišnom Rektoratu u Livanjskoj 5, te u Sveučilišnoj knjižnici, Ruđera Boškovića 31.

Za provođenje izbora imenovano je povjerenstvo u kojem će nastavnike predstavljati prof. dr. Mirko Klarić i doc. dr. Matko Pajčić, a članovi iz redova studenata su Mario Podrug, Maja Čelan i Anamarija Topić. Također, već je određeno i tko će biti u Povjerenstvu za prigovore, u slučaju da ih bude.

– Nadam se da će se kandidirati što više studenata, te da će oni koji to ne žele barem iskoristiti svoje pravo glasanja. Najgora je opcija pasivan stav i neizlazak na izbore – poručuje Pasko Tomaš, bivši studentski pravobranitelj i predstavnik studenata Pravnog fakulteta.

D. BARBARIĆ


Naslovnica Split