Dalmacija Split

ispred rodilišta protiv pobačaja

I u Splitu započelo molitveno bdijenje pod nazivom "40 dana za život"

ispred rodilišta protiv pobačaja
U srijedu poslijepodne ispred ulaza Ginekologije KBC-a Split započela je ekumenska inicijativa 40 dana za život. Riječ je o međunarodnom molitvenom bdijenju koje će okupljeni građani održavati i ispred splitskog rodilišta za vrijeme čitave Korizme, od ranih jutarnjih sati s ciljem smanjivanja broja pobačaja u Hrvatskoj.

- Bdijenje je poziv svim vjernicima i onima koji vjeruju da život počinje začećem da zajedno pružimo moralnu, duhovnu i materijalnu pomoć svim majkama, kako bi što više žena ipak odlučilo zadržati svoje dijete – izjavila je u ime inicijative Vesna Drnasin.

Ova vrsta molitvenog bdijenja je u hrvatskim gradovima započela prošle godine. Potporu inicijativi daju mnogi svećenici, te molitvene i župne zajednice, no brojne udruge za ženska prava i civilno društvo, kao i značajan broj građana ne podržavaju ovakav pritisak na odluke žena.

Splitska udruga za promicanje ženskih prava Domine, kao članica feminističke Ženske mreže Hrvatske, ovom je prilikom istaknula kako ovakvu inicijativu smatra napadom na ženska reproduktivna i seksualna prava, te osuđuje vršenje pritiska na javne institucije kojima je zakonska dužnost da ženama omoguće prekid trudnoće na zahtjev.

PSD
Foto: Mario Todorić / CROPIX 
Naslovnica Split
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last