Dalmacija Split

POJAČANJE IZ ZAGREBA

Prof. dr. Krešimir Rotim: Educirat ću kolege za operaciju aneurizme

POJAČANJE IZ ZAGREBA

Dr. Krešimir Rotim (na slici lijevo)

Jedan od najpoznatijih hrvatskih neurokirurga prof. dr. Krešimir Rotim iz zagrebačkog KBC-a “Sestre milosrdnice” već je nekoliko puta u proteklih nekoliko godina bio u KBC-u Split, gdje je došao na poziv kolega kako bi pomogao u radu splitskih neurokirurga i njihovoj edukaciji.

Posljednji njegov posjet zbio se nedavno, kada je prof. Rotim obavio niz razgovora s prof. dr. Zdravkom Perkom, predstojnikom Klinike za kirurgiju KBC-a Split, i dr. Zvonimirom Tomićem, šefom splitske Neurokirugije.

– Predmet našeg razgovora bili su neurokirurški operativni zahvati na aneurizmi, koji se, nažalost, ne provode u splitskom KBC-u, a moje je mišljenje da bi se takvi operativni zahvati morali obavljati u Splitu budući da je splitska bolnica druga bolnica po važnosti u Hrvatskoj.

Prihvatio sam na sebe edukaciju mlađih splitskih kolega koji bi za određeno vrijeme, kada prođu edukaciju, mogli sami obavljati te operativne zahvate. Naravno, moj angažman u KBC-u Split bit će besplatan, odnosno za to nisam tražio nikakvu novčanu naknadu – kazuje nam prof. dr. Krešimir Rotim.

Kako doznajemo, jedini uvjet dolazaka prof. dr. Rotima u Split jest da mu KBC plati kartu iz Zagreba do Splita i natrag.

– Apsolutno smo zainteresirani za suradnju s prof. dr. Rotimom i želimo da se naši ljudi educiraju i osamostale kako bi u skoro vrijeme mogli obavljati te operativne zahvate – kratko je komentirao dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj KBC-a Split.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni prof. dr. Zdravko Perko.

– Drago mi je da smo uz veliko razumijevanje ravnateljstva KBC-a Split krenuli u realizaciju ovog projekta i dr. Rotim će svoj prvi “radni” dolazak u KBC Split imati čim se za to ukaže potreba. Bit će to veliki kvalitativni pomak za KBC Split – rekao je prof. dr. Zdravko Perko, šef splitskih kirurga.

I. MARKOVIĆ
Davor Pongračić / CROPIx

Naslovnica Split