Dalmacija Split

odahnuli svi

Krv prikupljena, u splitskom KBC-u neće biti otkazivanja operacija

odahnuli svi
U splitskom Kliničkom bolničkom centru (KBC) je otklonjena opasnost da zbog nedostatka krvi uslijedi otkazivanje operativnih zahvata jer su u zadnjih nekoliko dana prikupljene zalihe dovoljne za tjedan dana, doznaje se u Centru za transfuzijsku medicinu KBC-a Split.

"U idućih tjedan dana imamo dovoljno zaliha krvi koje smo uspjeli prikupiti u akcijama darivanja krvi te neće biti ugroženi niti veliki operativni zahvati kao što je primjerice operacija srca", rekla je danas za Hinu zamjenica pročelnice Centra za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a Hanija Jadrić Dadić.

Podsjetivši kako je u proteklih nekoliko dana U splitskom KBC-u najviše nedostajalo krvne grupe 0+ i 0-, Jadrić Dadić je istaknula kako su i ti nedostaci sanirani pošto je u četvrtak prikupljeno 80 doza u Splitu te 53 doze u terenskoj akciji prikupljanja krvi u Trogiru.

Najavila je kako će sutra (subota) U splitskom naselju Brda Crveni križ i navijačka skupina Torcida zajednički organizirati akciju darivanja krvi u kojoj se, kako je rekla, očekuje prikupljanje oko 100 doza.

H

Naslovnica Split