Dalmacija Split

nezaposleni!

Po bonove samo uz uvjerenje

nezaposleni!

Prilikom podjele bonova za nezaposlene u protekla dva dana dio naših sugrađana nije bio detaljno upoznat koje sve dokumente trebaju donijeti da bi bon mogli i preuzeti.

Kako nam je kazao Nikola Bakić, tajnik GK Bačvice, bilo je slučajeva da ljudi dođu u pogrešan kotar ili donesu pogrešne dokumente.

- Za preuzimanje bona nije potreban evidencijski list sa Zavoda za zapošljavanje, kao što mnogi misle, već originalno uvjerenje s burze da je nezaposlena osoba evidentirana do 1. prosinca 2013. godine, te njezina osobna karta. Ako netko drugi preuzima bon za nezaposlenu osobu, uz navedene dokumente, potrebno je priložiti i osobnu kartu osobe koja preuzima bon – pojašnjava Bakić.

Nadalje, imao je, veli slučaj čovjeka koji je došao u GK Bačvice iz Gundulićeve.

- Bez obzira gdje osoba živi, bon se preuzima u onom gradskom kotaru ili mjesnom odboru u kojem se nalazi adresa prebivališta iz osobne karte – veli Bakić.

Podsjetimo, bonovi će se po gradskim kotarevima i mjesnim odborima dijeliti sve do 14. ožujka, a moći će se iskoristiti u nekoj od trgovina “Tommyja”, “Victe”, “Ribole” i “Mihanovića” do 31. svibnja ove godine.

Iako se prilikom podjela bonova po kotarevima ne stvaraju veće gužve, jučer je na splitskom Zavodu za zapošljavanje vladalo pravo opsadno stanje zbog izdavanja uvjerenja, pa su redovi, doznajemo, bili sve do ulaza u zgradu.

N. LULIĆ


Naslovnica Split