Dalmacija Split

628 podnositelja prigovora okupili se pred hnk

Grupa splitskih roditelja: Pod krinkom brige za zdravlje djece provodi se homoseksualna propaganda

628 podnositelja prigovora okupili se pred hnk
/ Nismo spremni nikome priznati vlast da nad našom djecom provodi nedopuštenu indoktrinaciju, i pozivamo se na prvenstvo roditelja o odgoju djece koje nam priznaje Opća deklaracija UN o ljudskim pravima, Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava, te Ustav RH – istaknuli su danas pred zgradom splitskog HNK predstavnici grupe 628 podnostitelja prijedloga protiv nastavnog plana i programa Zdravstvenog odgoja koje je Ministarstvo zdravstva i obrazovanja oglasilo u kolovozu ove godine.

Posebno im je zasmetalo što je ministar Jovanović izjavio kako ne zna gdje završilo 2500 primjedbi roditelja i stručnjaka, a svo to mnoštvo pismenih priloga sažeto je u samo devet rečenica.

- Uvodi se ideologija koja ne uvažava naše svjetonazore, te mi roditelji u Hrvatskoj u kojoj 86 posto stanovništva pripada katoličanstvu zahijevamo onakva prava kakva je Europski sud za ljudske prava osigurao roditeljima i djeci ateističke manjine u Norveškoj – kazao je Teo Klarić iz roditeljske inicijative, dok je njihov pravni zastupnik, porečki odvjetnik Dario Čehić dodao kako Europski sud za ljudska prava roditeljima prepušta da djecu poučavaju moralnim vrijednostima.

Prof.dr. Ivica Grković s Medicinskog fakulteta u Splitu ukazao je na neznanstveni pristup Zdravstvenog odgoja koji se koristi u političke svrhe.

- Koncept rodne ideologije potpuno je naznanstven, a našoj se djeci pokušava nametnuti kroz obrazovni sustav – pojasnio je, dok je prof. Danijela Veršić dodala kako se pod krinkom brige za zdravlje djece provodi homoseksualna propaganda.

- Predviđeno je da razrednici održavaju nastavu o zdravstvenom odgoju, ali mi za to nismo kvalificirani, niti imamo to pravo prema Zakonu o školstvu.

- K tome, ono što bi djeca trebala učiti na Zdravstvenom odgoju u koliziji je s ostalim predmetima poput biologije. Tražimo pravo na priziv savjesti – zaključila je prof. Veršić.

Damir ŠARAC
Naslovnica Split
Page 1 of 6FirstPrevious[1]23456Last