Dalmacija Split

domoljubni škarpelin

Križ će na Marjan za Tuđmanov rođendan

domoljubni škarpelin

Kameni križ na Marjanu, odnosno na lokaciji pokraj vrha Telegrin, gradit će se bez obzira što Andrea Zlatar-Violić, ministrica kulture, govorila o tome.Po prilici bi se tako dalo zaključiti s obzirom na jučerašnje izjave gradonačelnika Željka Keruma i zamjenika mu Jure Šundova.

- Imamo ishođenu pravomoćnu lokacijsku dozvolu i sve potrebne papire i gradnja će na Marjanu početi za nekoliko dana. Ministarstvo kulture dalo je, ionako, suglasnost na križ od deset metara u postupku ishođenja lokacijske dozvole. Ministrica je naprosto zakasnila, radi se o naknadnoj pameti. Ovo je njezin performans – kazao nam je dogradonačelnik Šundov. Gradonačelnik Kerum ide korak dalje: dobije li još jedan mandat, napravit će, veli, još dva križa, budu li građani to htjeli, jer tako je i kroz povijest bilo.

-Imamo dozvolu i križ ćemo postaviti 14. svibnja, jer križ je simbol kršćanstva i katoličanstva – zaključio je poteštat ovu priču. Zanimljivo je u cijeloj priči da je upravo 14. svibnja rođendan dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.

N.L.


Naslovnica Split
Page 1 of 26FirstPrevious[1]2345678910Last