Dalmacija Split

Društva prijatelja kulturne baštine uputilo otvoreno pismo

"Kandidati za gradonačelnika Splita – hoćete li urediti cijelu Rivu?"

Društva prijatelja kulturne baštine uputilo otvoreno pismo

FOTO: CROPIX

Društva prijatelja kulturne baštine Split uputilo je pismo svim kandidatima za obnašanje dužnosti gradonačelnice/gradonačelnika grada Splita od kojih traže očitovanje da li će preuzeti obvezu pokretanja postupka za cjelovito uređenje prostora splitske Rive, stoji u piropćenju Društva.

Nakon dva provedena natječaja (1997. i 2004.godine) za uređenje Rive, njen istočni i zapadni dio su i dalje ostali neriješeni, a nakon otvorenja središnjeg dijela 7. svibnja 2007. ostalo je nekoliko otvorenih pitanja koja su i prije i nakon toga, bila i ostala sporna i sve do danas izazivaju polemike.

Kako je prostor Rive posebno važno i osjetljivo područje čije cjelovito rješenje će imati upliva i na gotovo cjelokupni život povijesne jezgre i šire, držimo da promišljanju o cjelovitom uređenju Rive treba dati prioritet u odnosu na sve ostale zahvate u javnim prostorima grada Splita.

Neprihvatljivo je da se realiziraju projekti zapadne i istočne obale, a da se centralni prostor splitske luke, Riva, ne sagleda u svojoj cjelini, napominje u priopćenju čelnik Društva Ante Sapunar.

PSD
Naslovnica Split