Dalmacija Split

pohod srijedom

Baldasar: Bez praznih obećanja - Žrnovnica može postati još bolje mjesto ugodnog života

pohod srijedom

FOTO: CROPIX

Svake srijede Ivo Baldasar, kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita obilazit će gradske kotareve i mjesne odbore, a u srijedu navečer je tako krenuo iz Žrnovnice.

Ovi istočni djelovi Grada Splita, a osim Žrnovnice tu su i Stobreč, Srinjine, Sitno donje, Sitno Gornje izabrani su za početak obilaska jer su od grada najudaljeniji.

- Neću davati prazna obećanja, no sva ova mjesta mogu postati još bolja mjesta ugodnog života. Do sada su ova područja bila prilično zanemarena, no to se mora promijeniti – kazao je mještanima Baldasar. 

Kako je rekao, ne želi držati predizborne govore već u razgovoru s mještanima čuti što ih muči i pokušati naći rješenja za njihove probleme. Tako je i bilo pa su se mještani požalili na komunalne probleme, no žele i bolji status svojih mjesnih odbora kod gradskih vlasti pri rješavanju drugih pitanja, među ostalim uvođenju češćih autobusnih linija do Splita, izgradnju dječjeg igrališta.

-Vidio sam da što prije treba urediti pristupnu cestu od Jadranske magistrale do Žrnovnice, izgraditi nogostup jer je sadašnje stanje zabrinjavajuće, kazao je Baldasar. 

Ovo područje može mnogo dobiti i od turizma, posebno uređenjem biciklističkih i pješačkih staza prema brojnim kulturno-povijesnim lokalitetima na Mosoru i Perunu.

-Imate Žrnovačko polje koje može hraniti cijeli Split, tu poljoprivrednu proizvodnju treba poticati – poručio je Baldasar.
Nakon Žrnovnice, sljedeće srijede će se susresti sa stanovnicima Splita 3 i Blatina.

O. KOHAREVIĆ
Naslovnica Split
Page 1 of 6FirstPrevious[1]23456Last