Dalmacija Split

stigla prva tura

"Promet" kupio 12 novih autobusa

stigla prva tura

Svoju prvu vožnju Splitom čeka 12 novih autobusa / Ante Čizmić / CROPIX

S početkom nove kalendarske godine, u “Prometovu” garažu pristigla je prva tura od 12 novih autobusa “Iris Bus Iveca”, koji se na splitskim ulicama još od ljeta željno iščekuju. Trenutno svoju prvu vožnju po splitskim ulicama tako čeka šest solo gradsko-prigradskih i šest solo prigradskih autobusa.

Premijera na Šolti

Kako nas je izvijestio Držislav Brčić, predsjednik Uprave javnog prijevoznika, za 10-ak dana očekuje se isporuka još četiriju kombi busova koji nedostaju da bi se kompletiralo prvi dio nabavke, nakon čega će se obaviti njihova svečana primopredaja. Od pristiglih vozila, prvo će već krajem ovog tjedna imati premijernu vožnju na Šolti, a na splitskim ih ulicama možemo očekivati početkom sljedećeg tjedna.

- Polovinom travnja ove godine očekujemo drugi dio isporuke od šest solo gradskih niskopodnih autobusa marke MAN, čime je uz četiri kombi busa, koji već voze, zaokružena ova nabava vrijedna 39 milijuna kuna s PDV-om – kaže nam Brčić.

Osim spomenute, javni prijevoznik planira do ljeta još jednu nabavku vozila vrijednu 51 milijun kuna s PDV-om. Točan broj vozila znat će se kada stručne službe procjene potrebe voznog parka. Skupština Društva o tome je već donijela odluku, a prijedlog bi se trebao naći na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća, nakon čega bi se krenulo s natječajem.

Grad Split će kao većinski vlasnik “Prometa” financirati obje nabavke vrijede 90 milijuna kuna kapitalnim donacijama, i to preko leasinga na pet godina. Mjesečna rata za prvu nabavku od 39 milijuna kuna iznosit će 650 tisuća kuna, dok će za onu od 51 milijun, mjesečna obveza iznositi oko 830 tisuća kuna.

N. LULIĆ

Naslovnica Split
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last