Dalmacija Split

podvukli smo crtu na još jednu mizernu sezonu noćnih provoda u Splitu

Split by Night: Nakon zabave u kafićima traži se party izvan grada

podvukli smo crtu na još jednu mizernu sezonu noćnih provoda u Splitu

I dalje je zakon najprije se okrijepiti u ‘Pulsa’, ‘Red Rooma’ ili ‘Gage’, a onda zabavu nastaviti u ‘O’Hare’. Kompleks kafića na Bačvicama privlači mlađu ekipu i turiste, a zbog slabe ponude mjesta za izlazak Splićani hrle u Pirovac, Zrće, Auroru

I dalje je zakon najprije se okrijepiti u ‘Pulsa’, ‘Red Rooma’ ili ‘Gage’, a onda zabavu nastaviti u ‘O’Hare’. Kompleks kafića na Bačvicama privlači mlađu ekipu i turiste, a zbog slabe ponude mjesta za izlazak Splićani hrle u Pirovac, Zrće, Auroru, Plano...

Većina zaposlenika odbrojava posljednje dane ljetnog godišnjeg odmora, studenti i učenici polako se pripremaju na nove akademske napore pa je vrijeme da se podvuče crta na još jednu sezonu noćnih provoda u Splitu.

Iako se za Split često, pa i kada je zabava u pitanju, upotrebljava ona “kud svi tu i mali Mujo”, ove godine nema ekstremno popularnog mjesta za izlaske.

Za zagrijavanje i dalje najčešće posluže kafići u gradskoj jezgri, bilo to u skupini lokala oko “Pulsa”, ispijajući osvježavajuće piće u “Red Rooma” ili uz plesne ritmove u “Gage” na Pjaci.

Već godinama standardno je dobro posjećena, a posljednjih dana zbog navodno mogućeg rušenja i medijski eksponirana, “O’Hara” na Zenti.

Prostor na dvije etaže napravio je pozitivan zaokret u svom poslovanju i od rock-kluba postao disco-bar. Pritom je na gornjem katu zadržan DJ s domaćim i stranim rockom, a i dalje se održavaju koncerti domaćih izvođača sklonih dalmatinskom i alternativnom zvuku.

Kokteli, blizina mora i gotovo svakodnevno različit tematski program “O’Haru” svrstavaju na vrh popularnosti. Nedaleko od Zente je kompleks Bačvica, prostor zamišljen kao centar noćnog života s nizom kafića i disco-barova, no on zaista iz godine u godinu stagnira.

Uvijek identična glazba i na šipki ista plesačica zadovoljavaju tek ukus najmlađe publike i turista. Obližnji “Tropic bar” i dalje je poprilično aktualan, no tu vlada zaista čudan kriterij prilikom ulaska.

Ako niste poznanik ili ne zadovoljite modni ukus zaštitara na ulazu, vrlo lako se može dogoditi da ostanete ispred vrata. Najčešće sviraju domaći bandovi čiji se repertoar sastoji od kolopleta uspješnica Magazina, Jole, Stavrosa i Severine, a nije rijetkost da im se “zalomi” i koji turbo folk set.

Na sreću, u Splitu ljeti nema značajnijeg objekta koji okuplja štovatelje cajki, za što su zimi zaduženi primjerice “Masters” ili “Paganini”. Međutim, nema ništa ni od slavodobitno najavljivane revitalizacije nekad vrlo popularne “Jungle”, u kojoj je bio najavljivan ambiciozni program i izgon narodnjačkih nota, a onda su zvučnici utihnuli.

Hostese Hemingway bara u radnom zanosu / Vladimir Dugandžić  / CROPIX
Ni “Vanilla” na Bazenima ovog ljeta nije bila značajno posjećena, što je bilo i za očekivati, jer ponuđeni program nije ni zanimljiv ni aktualan. Ako se tome pridodaju nikad slabije iskorišteni iznimni koncertni prostori na Tvrđavi Gripe i kino “Bačvice”, ne čudi što sve više mladih Splićana zabavu traži na Hvaru, Zrću ili Makarskoj.

Ili u nešto dostupnijoj primoštenskoj “Aurori”, ambiciozno zamišljenom no nedovršenom “Stone Ageu” u Planom ili agilnom i ove godine programski zanimljivom “Portu” u Pirovcu.

Cupkanje u ‘Hemingwayu’

Početkom srpnja u nekadašnjem ‘Tribuu’ otvorio je licencirani ‘Hemingway bar’. Iako se po VIP-otvaranju dalo zaključiti da će u bijelo-crnom interijeru uživati bogati i slavni, to i nije baš tako. Među gostima ‘Hemingwaya’ svi su koji vole dotjerani cupkati uz isključivo stranu plesnu glazbu, a na jesen ćemo vidjeti hoće li ovaj klub uspjeti održati pravila kuće te nastaviti ignorirati ‘lake note’.

IN mjesta:
1. O'Hara
2. Hemingway bar
3. kafići po Palači

OUT mjesta:
1. Bačvice
2. Vanilla
3. Obojena svjetlost

Naslovnica Split
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last