Dalmacija Split

parada razdora

HNS napao Nevu: Vi i vaš brat falsificirate mišljenje većine Splićana, a gradu ste nanijeli ogromnu štetu

parada razdora

FOTO: CROPIX

Splitski HNS je oštro osudio izjavu predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić kako 'Gay Pride nije dobrodošao u Split jer je takvo mišljenje većine Splićana'.

- Gospođa Bečić i njen brat gradonačelnik Željko Kerum se teško mogu pozivati na mišljenje većine građana Splita jer su svojim primitivnim izjavama i stilom vladanja, te bahatom, nekompetentnom i nepotističkom politikom nanijeli i dalje nanose ogromnu štetu našem gradu.

Nevenka Bečić i Željko Kerum su davno izgubili dodir sa većinom građana grada Splita. Oni se eventualno mogu pozivati na glasno iskazano mišljenje agresivne i bučne manjine građana Splita koji su bacanjem kamenja i suzavcima na povorku sudionika prošlogodišnjeg Gay Pridea našem gradu nanijeli nezapamćenu sramotu u njegovoj novijoj povijesti.

Sigurni smo da se manifestacija takvih fašistoidnih, ksenofobnih, primitivnih i agresivnih poruka neće ponoviti na ovogodišnjem Gay Prideu u jeku turističke sezone jer bi imiđ Splita kao bisera Mediterana bio trajno i nepovratno izgubljen za Europu i svijet kojem toliko težimo.

Sigurni smo da ni veliki dio onih koji su bili s druge strane povorke i koji su taj i takav svjetonazor na prošlim lokalnim izborima učinili „splitskim stanjem uma“ više ne vjeruju demagogiji Nevenke Bečić i Željka Keruma. Posljedice tog stanja danas vidimo u gradonačelnikovom ured, u galerijama, splitskom kazalištu i ostalim institucijama našega grada.

I na kraju, sigurni smo da takvo stanje neće potrajati još dugo jer će većina građana Splita, na koje se poziva gospođa Bečić, već na slijedećim lokalnim izborima pokazati što misli o primitivizmu, nepotizmu, homofobiji i ksenofobiji koji su temeljno obilježje trenutne gradske vlasti - navodi se u priopćenju HNS-a.

PSD

Naslovnica Split
Page 1 of 13FirstPrevious[1]2345678910Last